Черноморец успя да удържи Черно море за 0:0 с човек по-малко

Черноморец и Черно море не успяха да се победят в последния съботен мач от 19-я кръг от пролетния дял на родното футболно първенство. С оглед показаното на терена и двата състава могат да съжаляват за двете нули в крайния резултат. Предимството през по-голяма част от срещата бе на страна на гостите, след като в 29-ата минута Черноморец остана с човек по-малко, тъй като директен червен картон получи бранителят Николай Николов за нарушение срещу Алекс

Черноморец успя да удържи Черно море за 0:0 с човек по-малко

Черноморец и Черно море не успяха да се победят в последния съботен мач от 19-ия кръг от пролетния дял на родното футболно първенство. С оглед показаното на терена и двата състава могат да съжаляват за двете нули в крайния резултат. Предимството през по-голяма част от срещата бе на страна на гостите, след като в 29-ата минута Черноморец остана с човек по-малко, тъй като директен червен картон получи бранителят Николай Николов за нарушение срещу Алекс.

Първите 45 игрови минути на стадион „Лазур” протекоха при спокойно темпо. Отборите на Красимир Балъков и Никола Спасов не блеснаха с особени достойнства, като за първото полувреме не създадоха голям брой чисти положения пред двете врати.

По-активен бе тимът на домакините, които съсредоточиха действията си по крилата, където дейни бяха Марсио Нуньо и Стоимирович. Черно море разчиташе предимно на по-дефанзивно ориентирани действия в играта си. На няколко пъти Алекс и Йордан Юруков застрашиха противниковата врата. Техни центрирания бяха насочени към Мирослав Манолов, но дори когато се озова непокрит в наказателното поле, той стреля извън рамката на вратата.

В 29-ата минута Черноморец остана с човек по-малко, след като централният бранител Николай Николов изпусна откъсващия се след извеждащ пас Алек. Защитникът бе последен в отбраната и единственият вариант за действие пред него бе нарушението. Реферът Стефан Спасов извади директен червен картон за защитника.

Численото предимство за Черно море не оказа особено влияние върху разпределението на силите. В оставащите 15 минути домакините продължиха да търсят гола, но до реална опасност пред двете врати не се достигна.  

Вторите 45 минути започнаха с лек натиск на гостите. Алекс създаде няколко опасни положения благодарение на специалитета си от статични положения. „Акулите” бързо навлязоха в ритъм и изравниха играта.

Като цяло през второто полувреме домакините бяха по-активният отбор, наслаждавайки се на голяма част от владението на топката. Териториалното надмощие, въпреки че играха с човек по-малко, не се материализира в гол, като единствената по-удачна възможност за това дойде при далечен удар на Божилов.

Въпреки, че бяха отстъпили инициативата на съперника играчите на Черно море приключиха двубоя като по-креативният състав. Гостите създадоха далеч повече опасни положения пред стража на „акулите”, но и те не успяха да достигнат до решителното попадение.

Най-опасното положение дойде в самия край на срещата. В 88-ата минута Александър Александров центрира от десния фланг, няколко играчи в пеналта не посмяха да посегнат към топката, като в близост до аутлинията изстрел от минимален ъгъл направи Йордан Юруков, но и това не бе достатъчно да реши крайният изход от срещата.

Двубоят приключи с равенство, което е единственото досега между съставите на Черноморец и Черно море. Гостите запазиха шансовете си в борбата за място сред най-силните, докато играчите на Краси Балъков, които не спряха да атакуват през целия мач, могат единствено да се гордеят с показаното на терена.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки