Нифлор спаси главата на Мъри

Нифлор отбеляза победния гол в 87-ата минута, първи за него от пет месеца насам, и по този начин спаси главата на наставника си Станимир Стоилов, чийто пост не бе сигурен след слабите резултати на тима от началото на пролетния полусезон.

Нифлор спаси главата на Мъри

Френският нападател на Литекс Нифлор донесе изстрадана победа с 1:0 на Литекс срещу Вихрен, в мач от 19-ия кръг на „А” група, който се игра на стадион „Българска армия”.

 
Нифлор отбеляза победния гол в 87-ата минута, първи за него от 5 месеца насам, и по този начин спаси главата на наставника си Станимир Стоилов, чийто пост не бе сигурен след слабите резултати на тима от началото на пролетния полусезон.
 
Мачът се игра на „Армията” поради неуредиците със стадиона на Вихрен, като тимът от Сандански създаде много проблеми на ловчанлии и можеше да стигне до точка или дори три. Литекс започна по-добре мача и опита настиск, но се задоволяваше главно с удари от далече. Том и Шандюр Дюри опитаха няколко изстрела към вратата на Лучини, в които обаче липсваше точност. От своя страна санданчани използваха главно контраатаките, но играещият в предно позиции Мануел нямаше шанс срещу бранителите в „оранжево”.

 
На полувремето Стоилов пусна в игра Нифлор, което се оказа и печелившият му коз. Французинът веднага раздвижи играта на Литекс и още в 53-ата минута можеше да вкара с глава, но ударът му бе неточен. Ивелин Попов също имаше шанс, но отблизо не уцели вратата на Лучини. В 80-ата минута Зоран Златковски отне топката от Пламен Николов, навлезе в пеналта на Литекс и стреля опасно, но топката мина покрай вратата.
 
Кулминацията на двубоя настъпи три минути преди края, когато класата на Ивелин Попов бе решаваща за изхода на мача. Символичните гости центрираха в пеналта пред Лучини и Попов с едно докосване изведе Нифлор сам срещу вратаря, а французинът матира стража на Вихрен с удар по диагонала – 0:1. Радостта на играчите в „оранежево” бе огромна, а Вихрен изпусна две отлични възможности да ги попари в последната минута, но Ешкердиня бе неточен и така тимът от Ловеч си тръгни с трите точки от центъра на столицата.

 
С тази победа Литекс събра 35 точки и се доближи на точка до третия Черно море, а Вихрен остана на 13-а позиция с 16 точки, като само по-добрата голова разлика от Спартак (Вн) го задържа над зоната на изпадащите.

Повече снимки от мача може да видите ТУК!
 

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки