Левски се върна на върха след 1:0 над Локо Пловдив

Левски победи с 1:0 Локо Пловдив в среща от 19-ия кръг на „А” група, която се игра на стадион „Георги Аспарухов”, като по този начин изпревари вечния си съперник ЦСКА и отново оглави класирането. В динамичен и оспорван двубой, гостите оказаха достатъчно добра съпротива, за да затруднят своя съперник, но в крайна сметка класата на „сините” надделя и те взеха заслужени три точки.

Левски се върна на върха след 1:0 над Локо Пловдив

 Левски победи с 1:0 Локо Пловдив в среща от 19-ия кръг на „А” група, която се игра на стадион „Георги Аспарухов”, като по този начин изпревари вечния си съперник ЦСКА и отново оглави класирането.

В динамичен и оспорван двубой, гостите оказаха достатъчно добра съпротива, за да затруднят своя съперник, но в крайна сметка класата на „сините” надделя и те взеха заслужени три точки.

Единственото попадение в мача отбеляза Христо Йовов, който откри резултата още в 20-ата секунда на двубоя. До края на срещата, двата тима не успяха да си отбележат друг гол.

Мачът започна вихрено и обещаващо, като 20 секунди след първия съдийски сигнал, резултатът бе открит в полза на домакините. Христо Йовов успя да преодолее технично цялата защита на Локо Пловдив, излъга вратаря и изпрати топката в мрежата.

Ранният гол покачи градуса на емоциите както на терена, така и по трибуните. Двата отбора редуваха атаките и головите положения пред двете врати, но така и не успяха да създадат по-сериозна опасност.



Първата реална заплаха пред една от двете врати дойде в 11-ата минута, когато Заков намери Писаров, който обаче се намираше в засада. Ударът му бе избит от вратаря Митрев.

Пет минути по-късно, „сините” имаха възможност да удвоят преднината си, след като Да Коща отправи удар към вратата на Локо Пловдив, но топката среща напречната греда. В 31-ата минута португалецът отново имаше възможност да отбележи гол, но се засуети в наказателното поле на гостите и бе съборен, преди да успее да стреля.

В последните десет минути на първото полувреме, Локо Пловдив бе по-активният отбор на терена, по-често стигаше до топката и по-често търсеше вратата на противника. Нито една от атаките, обаче не завърши с гол и така двата отбора излязоха на почивка при резултат 1:0.



Две минути след подновяването на играта, домакините отново имаха възможност да вкарат втори гол, но центрираната от корнер топка, отново бе спасена след авторитетната намеса на Акалски.

В 56-ата минута Даксон стреля от пряк свободен удар, но топката мина над напречната греда.

Единственото по-сериозно положение за второто полувреме на двубоя бе в 73-ата минута, когато голмайсторът Йовов стреля от пряк свободен удар, топката се отби от ръцете на Акалски и миг преди Живко Миланов да я изпрати във вратата на Локо Пловдив, бе избита от играч на гостите.



До края на срещата двата отбора не успяха да стигнат до гол и така домакините записаха победа с минималното 1:0. След този успех, Левски отново е водач в класирането с 45 точки – с една повече от вечния си съперник ЦСКА, който му диша във врата. Локо Пловдив пък е на 10-то място с 21 точки в актива си.

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки