Беласица съсипа Миньор в Перник - 3:0

Беласица надделя с класическото 3:0 като гост на Миньор в среща от 19-ия кръг на „А” група, която се игра на стадион „Миньор” в Перник. С това тимът изненада всички и възроди надеждата си за оставане в професионалния футбол, докато перничани влошиха допълнително и без това нелекото си положение и станаха един от потенциалните кандидати за изпадане от „А” група.

Беласица съсипа Миньор в Перник - 3:0

Беласица надделя с класическото 3:0 като гост на Миньор в среща от 19-ия кръг на „А” група, която се игра на стадион „Миньор” в Перник. С това тимът изненада всички и възроди надеждата си за оставане в професионалния футбол, докато перничани влошиха допълнително и без това нелекото си положение и станаха един от потенциалните кандидати за изпадане от „А” група.

По време на цялата среща, гостите бяха по-активният отбор на терена, напълно владееха топката и логично стигнаха до тази победа.

Двубоят започна спокойно, като още в първите минути на срещата Беласица демонстрира повече хъс и увереност на терена. Въпреки плахото си и неуверено представяне в българското първенство, те показаха на авторитетния си съперник, че нямат намерение да изпуснат трите точки. За сметка на това, домакините подходиха примиренчески от самото начало на мача и повече се бранеха, отколкото да търсят вратата на противника.

В първите минути на срещата играта бе съвсем вяла и безлична, като опасни голови положения и пред двете врати липсваха.

Единствената по-сериозна заплаха, която успя да създаде Миньор, дойде в 21-ата минута, когато Миранда центрира,  Дюлгеров намери топката с глава, но вратарят Манолов спаси. Две минути по-късно Сертич отправи изстрел към вратата на Чворович, топката се отби от тялото на играч в жълто-черно и в крайна сметка бе изчистена.

До края на първото полувреме, играчите на Беласица продължаваха да натискат слабия си противник, но така и не успяха да създадат по-сериозно голово положение и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Второто полувреме започна още по-вихрено за тима на Беласица, който се върна на терена с напълно подновени сили.

Упоритите атаки и сърцатата игра в крайна сметка си казаха думата и резултатът бе открит в 50-ата минута. Огнянов центрира от корнер,  младата надежда на Локомотив (София) Преслав Йорданов се оказа най-съобразителен и с глава изпрати топката в мрежата на Миньор. Само пет минути по-късно, играчът, който е преотстъпен до края на сезона в Петрив, отбеляза второ попадение –  близнак на първото. Друг преостъпен играч - Мариан Огнянов центрира от корнер и отново Йорданов надскочи всички и удвои преднината на своя отбор.

Двата бързи гола тотално обезвериха и без това слабо мотивирания Миньор. Всичко свърши в 78-ата минута, когато Бикай направи резултата класически. Бижев се възползва от груба грешка в защитата на Миньор, подаде на Бикай, който бе изведен сам срещу Чворович и вкара за 3:0.

В първата минута от даденото триминутно положение, домакините имаха възможност да стигнат до почетно попадение, след като Христо Господинов остана очи в очи с вратаря Манолов, опита се да го прехвърли, но ударът му се оказа твърде неточен.

Така, след вяла и безлична игра, Миньор загуби на собствения си стадион и се отдалечи от стремежа си за оставане в професионалния футбол, като остава на предпоследно място в класирането с 15 точки в актива си, а Беласица извоюва трите точки с упоритост и хъс и отново се върна в играта, като намали разликата с перничани и сега е само точка зад тях.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки