Каварна ще е домакин на извънредния конгрес на АБАФ

Каварна ще е домакин на 1 септември на извънредния конгрес на Асоциацията на Балканските атлетически федерации (АБАФ). Участие във форума ще вземат представители на всички 11 държави членки на Асоциацията на Балканските атлетически федерации.

Каварна ще е домакин на извънредния конгрес на АБАФ
Каварна ще е домакин на 1 септември на извънредния конгрес на Асоциацията на Балканските атлетически федерации (АБАФ).  Участие във форума ще вземат представители на всички 11 държави членки на Асоциацията на Балканските атлетически федерации. Гости на конгреса ще са вицепрезидентът на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА) Жан Грасиа (Фр) и президентът на арменската федерация по лека атлетика и настоящ рекордьор на Европа в скока на дължина Роберт Емиян. Той ще представи кандидатурата на Армения за бъдещо членство в АБАФ. Решението за това ще бъде взето по време на редовния конгрес на АБАФ в Малта през октомври в рамките на календарната конференция на ЕАА.
 

По време на извънредния конгрес в Каварна, който ще бъде ръководен от Добромир Карамаринов, президент на АБАФ ще бъдат обсъдени няколко ключови точки. Първата е за предложението на Армения за членство в балканската асоциация. Вткората за бъдещите домакинства на деветте балкански състезания през 2013 г. Също така трябва да бъде взето решение за мястото и времето на провеждането на съдийски семинар на Балканските страни. Ще бъдат обсъдени и подробности около подготовката на втората балканска атлетическа Гала, която трябва да се проведе на 2-и декември в Архангеловац (Сърбия). Други текущи въпроси на АБАФ също ще бъдат дискутирани в Каварна. Конгресът ще стартира непосредствено след края на първото издание на Балканския полумаратон, който ще се проведе в Каварна на 1 септември. Участие в състезанието са подали всички 11 балкански страни членки на АБАФ. Полумаратонът ще е валиден и за националния шампионат на България от който ще бъде определен състава за Световното първенство по полумаратон в Каварна на 6 октомври. Организатори на първия балкански полумаратон са АБАФ и Община Каварна. Организатори на първия балкански полумаратон са АБАФ и Община Каварна. Официалени превозвачи на първенството са „Ауто Италия” и „Милано Моторс” вносители в България на автомобилите Фиат и Алфа Ромео. Награди за участниците са осигурени от Първа инвестиционна банка (FIBANK), основен спонсор на Българска федерация лека атлетика. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки