ЦСКА би Дунав в скандален мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

Признаха гол с ръка на Каранга, спестиха червен картон на Чорбаджийски и дузпа за домакините

ЦСКА би Дунав в скандален мач (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА спечели с 2:0 гостуването си на Дунав в скандален мач от 23-ия кръг на Първа лига.

"Червените" поведоха с гол с ръка на Фернандо Карнга, а след това реферът Георги Кабаков спести червен картон на Божидар Чорбаджийски и не отсъди дузпа в полза на домакините.
 
Така два дни, след като лидерът Лудогорец победи Септември (1:0) с несъществуваща дузпа, преследвачът ЦСКА също получи своя подарък от реферите. Разликата между двата отбора на върха в класирането отново е три точки в полза на тима от Разград.
 
Стамен Белчев беше направил две промени в сравнение с мача срещу Черно (0:0). В игра след наказание се завърна Кристиян Малинов. Той зае мястото на Раул Лоа. Изненадващо сред титулярите се появи и Александър Георгиев, който зае мястото на Жеферсон на левия бек.
 
 
ЦСКА се опита да натисне съперника още от първата минута. Доброто начало на "червените" обаче приключи с няколко опасни атаки към вратата на Мартин Луков, които обаче така и не се превърнаха в реални голови заплахи. 
 
Последваха силни минути за Дунав, като само липсата на шанс и гредата им попречиха да поведат в резултата. Опасен изстрел на Карагерен профуча опасно покрай вратата на Черниаускас. В 9-ата минута Ндиайе засече подаване в наказателното поле, но топката срещна напречната греда. Малко след това Божидар Васев стреля неточно.
 
След дълго затишише на Градския стадион отново стана интересно. В 34-ата минута ЦСКА стигна до попадение. Кирил Десподов подаде към Малинов в наказателното поле на Дунав. Халфът на "червените" стреля, топката се отклони във Фернандо Каранга и влетя в мрежата зад Мартин Луков. На повторението обаче ясно се вижда, че нападателят на "червените" играе с ръка и попадението не трябва да бъде признато.
 
 
Малко след това гостите получиха ново съдийско рамо. След центриране в наказателното поле на ЦСКА Васил Шопов изблъска Чорбаджийски, който му отговори с два удара в тялото. Футболистът на Дунав остана да лежи на терена. Докато Кабаков се съветваше с помощника си зад вратата, на голлинията на Черниаускас се заформи меле с участието на почти всички играчи от двата отбора. В крайна сметка, вместо да изгони капитана на гостите и да отсъди дузпа,  реферът показа жълти картони на Чорбаджийски и Шопов, а Бодуров и Васев го отнесоха като най-дейни в разправията.
 
ЦСКА можеше да поведе с 2:0 в началото на второто полувреме. В 51-ата минута Алберг получи подаване от Десподов и стреля в аут от малкото наказателно поле. В 53-ата удар на Васев от малък ъгъл беше спасен от Черниаускас.
 
В 62-ата минута Десподов шутира извън наказателното поле, топката рикошира в бранител на домакините, но Луков реагира блестящо и изби в корнер. Дунав отговори с опасен изстрел на Шопов от фаул, който профуча покрай десния страничен стълб. В 70-ата минута Бодуров като по чудо не си вкара автогол, предотвратявайки поредна опасна атака на домакините.
 
 
Каранга беше близо да си изкара глупав втори жълт картон, тъй като продължи да играе доста след съдийския сигнал за засада, но Кабаков предпочете да му направи само забележка.
 
В добавеното време се откри възможност пред Каранга, от която той се възползва. Нападателят остана очи в очи с вратаря, опита да го прехвърли, а връхлитащия Едвин Джеси опъна мрежата на Дунав. Това беше първото му попадение с червения екип. 
 
Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки