Съдийска аванта донесе точката на Ирландия на „Сан Никола”

"Скуадра адзура" пропусна да се откъсне на върха в нашата група

Съдийска аванта донесе точката на Ирландия на „Сан Никола”

Отборът на Ирландия постигна ценно равенство 1:1 при гостуването си на Италия в решителната квалификация от група 8, не и без помощта на главния съдия Волфганг Щарк. Цял мач Италия водеше с 1:0 и игра с човек по-малко, но в самия край силите на „Скуадра адзура” привършиха и Ирландия стигна до равенството.

Срещата започна равностойно, а още в 3-ата минута главният рефер Волфганг Щарк направи изключителен гаф и изгони новия любимец на Италия Джампаоло Пацини и вбеси 55 хиляди тифози на стадио „Сан Никола”. Пацини и Джон О’Шей скочиха за една висока топка и бранителят на Манчестър Юнайтед се надена на лакътя на Пацини и от лицето му започна да шурти кръв. Явно заблуден от кървавата фланелка на О’Шей, немският арбитър Волфганг Щарк извади директен червен картон на голмайстора на Самп и остави домакините с човек по-малко.



Въпреки че вече бе в намален състав, „Скуадра адзура” съвсем скоро напомни защо е световен шампион. В 10-ата минута Андреа Пирло намери с прехвърлящ пас Фабио Гросо отляво, който напредна и подаде на Якуинта, а за нападателя на Юве не бе проблем да мушне топката в опразнената врата на Шей Гивън – 1:0. Оттук до края на полувремето Ирландия наложи тотален натиск, но без успех. Възпитаниците на Джовани Трапатони непрестанно изсипваха топката в наказателното поле на Италия и разчитаха на грешка в отбраната на домакините, която обаче така и не дойде. В 31-ата минута Симоне Пепе можеше да вкара за 2:0, след като се озова на чиста позиция от дясно, но ударът му срещна външната страна на мрежата. В самия край на полувремето Стивън Хънт нацели напречната греда над Буфон с мощен удар от дъгата на наказателното поле, като това бе и най-добрата ситуация пред гостите.  

Второто полувреме започна по същия начин, по който завърши първото. Ирландия се пренесе изцяло в половината на Италия и продължи непрестанно да изсипва топката в наказателното поле на домакините. До голова опасност обаче така и не се стигаше. Буфон и защитата пред него се справиха с атаките на гостите, но силите на „Скуадра адзура” не стигаха за нещо повече в офанзивен план.



В 75-ата минута Волфганг Щарк отново удари едно рамо на Ирландия, след като не отсъди дузпа за нарушение в наказателното поле срещу Джорджо Киелини. Бранителят на Юве бе почти съблечен от Джон О’Шей, след центриране от пряк свободен удар, но немският съдия остана безмълвен.

Всичко по-интересно в остатъка от срещата се случи в последните 10 минути. Първо Якуинта не успя да засече подаване на Бриги отдясно, а в следващата атака Буфон изби силен шут на Уилан. В 89-ата минута Ирландия все пак стигна до равенството. Шей Гивън изрита силно топката от аут, последва разбъркване в наказателното поле на Италия, а Роби Кийн се оказа най-съобразителен и с техничен удар прати топката покрай Буфон за 1:1. В добавеното време Кийн можеше да направи пълен обрат, но ударът му бе спасен от стража на домакините.




Така след това равенство Италия остана на първа позиция в група 8 с актив от 14 точки, а Ирландия е втори с 12 точки в актива си. България пък е на третото място със 7 точки.

Италия – Ирландия 1:1
1:0 Якуинта 10’
1:1 Кийн 89’

Италия
: Буфон, Дзамброта, Канаваро, Киелини, Гросо, Де Роси, Пирло (Паломбо), Бриги, Якуинта (Куалярела), Пепе (Досена), Пацини (ч.к.)

Старши треньор: Марчело Липи

Ирландия
: Гивън, Макшейн, Дън, О’Шей, Килбейн, Макгийди (Ноел Хънт), Кеох (Фолан), Уилън, Андрюс, Хънт, Дойл (Гибсън), Кийн

Старши треньор: Джовани Трапатони

Жълти картони
: Гросо, Де Роси (Италия)

Червени картони
: Пацини (Италия)

Съдия: Волфганг Щарк

Стадион
: „Сан Никола”, Бари – 55 000



Класиране в група 8
  Отбор М П Р З Г-Р Т
Италия 6 4 2 0 9 3 14
Ирландия 6 3 3 0 7 4 12
БЪЛГАРИЯ 5 1 4 0 5 3 7
Кипър 5 1 1 3 4 7 4
Черна гора 5 0 3 2 3 6 3
Грузия 7 0 3 4 4 9 3

Агентът на Нагелсман призна за преговори с Байерн Мюнхен

Специалистът е близо до завръщане на "Алианц Арена"

Лапорта привиква Шави на среща след Ел Класико

Ръководството на клуба иска да разбере окончателното решение на треньора

Рома задържа Де Роси и през следващия сезон

Наставникът на "вълците" записва впечатляващи резултати тази пролет

Леао вярва в обрата над Рома в Лига Европа

Звездата на Милан заяви, че е намерил радостта да се справя добре

Артета: Не мога да намеря правилните думи

Мениджърът на Арсенал беше много разочарован от отпадането в ШЛ

Тухел: Тази победа значи много

Треньорът на Байерн коментира успеха с 1:0 над Арсенал в ШЛ

Нойер счупи рекорд в Шампионската лига

Германецът вече има 58 сухи мрежи в турнира

Гуардиола доволен от футболистите си, въпреки отпадането

"Всички играха на ниво", заяви Пеп

Фенербахче ще победи Олимпиакос в реванша

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки