Шева стана рекордьор на Украйна насред „Уембли”

С тези 86 двубоя Шевченко задмина легендарния вратар на Динамо (Киев) Александър Шовковски, който има 85 мача зад гърба си. На трето място пък се нарежда капитанът на Зенит Анатолий Тимошчук с 84.

Вчера един от позабравените топ нападатели в европейския футбол Андрий Шевченко записа нов значим рекорд. Шева се появи като резерва срещу Англия на „Уембли” и дори успя да се разпише за 1:1, но в последствие Украйна загуби с 1:2. Така бившият кавалер на „Златната топка” стана футболистът с най-много мачове за националния отбор - 86.

С тези 86 двубоя Шевченко задмина легендарния вратар на Динамо (Киев) Александър Шовковски, който има 85 мача зад гърба си. На трето място пък се нарежда капитанът на Зенит Анатолий Тимошчук с 84.

Първият мач на Шева за Украйна е на 25 март 1995 година при гръмката победа с 4:0 в Загреб срещу Хърватия. Също така нападателят на Милан вече закръгли сметката си на 40 гола. В тази класация Шевченко е безспорен лидер, а далеч зад него с 15 гола е съотборникът от миналото му Сергей Ребров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки