Шампионски удар на Лудогорец в Разград! (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Зелените" с 6 точки преднина след уникална драма с греди, картони и късни голове

Шампионски удар на Лудогорец в Разград! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Лидерът в Първа професионална лига Лудогорец сътвори знаменит обрат в сблъсъка на върха срещу ЦСКА и победи като домакин с 3:2, с което почти реши съдбата на титлата в България през този сезон. 

Шампионите изоставаха на два пъти по време на срещата, но в герои за успеха се превърна влезлият като резерва Якуб Швиерчок, който на два пъти парира Черниаускас.

Срещата на "Лудогорец Арена" започна равностойно, но в 11-та минута Лудогорец беше много близо да открие резултата, след като Мисиджан пробва диагонален удар отляво, който се отби в страничната греда на Черниаускас. Малко след това Пинто отговори с шут от дистанция. 

В 16-та минута Абел Анисе пострада сериозно при борба с Манолев за топката и се наложи да бъде земенен принудително от Горалски. 

Десет минути преди края на полувремето Натанаел пусна остро центриране в наказателното поле на ЦСКА, но Кешеру не успя да реагира навреме и от метър не съумя да засече топката във вратата. 

Когато всички очакваха края на частта при резултат 0:0, ЦСКА получи наказателен удар на около 15 метра от вратата, който Кирил Десподов успя да изпълни по перфектен начин с десния крак над стената и откри резултата, неоставяйки никакви шансове на Ренан да реагира.


На почивката Димитър Димитров реагира веднага и пусна в игра Якуб Швиерчок на мястото на Джоди Лукоки. Това веднага даде резултат и в 51-та минута при първата си по-опасна атака за полувремето Кешеру беше намерен малко преди наказателното поле, румънецът пусна диагонален пас, който беше засечен от съотборника му в атака и резултатът бе изравнен. 

След гола на Лудогорец дойдоха и десет кошмарни минути за "армейците". Първо в 55-та минута Кешеру нацели нова греда за Лудогорец този път от пряк-свободен удар, а минута по-късно Жеферсон получи вори жълт картон, след като изблъска без топка Светослав Дяков. В 58-та минута и Каранга беше санкциониран с жълт картон, а в 61-та подсече неспортсменски Натанаел, което изправи всички в щаба на домакините на крака, искайки изгонване на бразилеца. Такова обаче не последва, а вместо това Димитър Димитров беше изгонен заради бурната си реакция срещу съдията. 

Стамен Белчев усети, че Каранга е лесно провокиран и може да бъде изгонен и затова пусна на негово място Жан Бланко. Това даде резултат и в 72-та минута влезлият като резерва Джеси върна топката от аут линията към Рубен Пинто, който пък без подготовка прати кълбото в десния паяк на Ренан за 2:1.

В 83-та минута Кампаняро беше близо да изравни с параболичен удар, но Черниаускас изби с една ръка в корнер. Веднага след това дойде и обратът на шампионите. 

В 84-та Натанел центрира в наказателното поле, където Марселиньо не успя да овладее топката, но тя се оказа перфектна за Кешеру, който без проблеми я отигра по земя и изравни за 2:2. 

Само четири минути по-късно Лудогорец вече беше напред в резултата след центриране на Мисиджан отляво и перфектна игра с глава на Швиерчок, който прати топката в мрежата. 

Така Лудогорец събра 72 точки на върха в класирането, а ЦСКА остава втори с 66 и спечелването на мечтаната титла се превръща в много сложна задача осем кръга преди края.

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки