Лудогорец с 13-та поредна победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Малко преди края на двубоя Дяков получи червен картон

Лудогорец с 13-та поредна победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец демонстрира класа и при гостуването в Коматево, надигравайки Ботев с 4:2 в срещата от 31-ия кръг на Първа лига. За "орлите" това е 13-та поредна победа в първенството.

 

След нея Лудогорец събра 81 точки и дръпна с 11 пред втория ЦСКА, който от 20:00 часа тази вечер гостува на Берое. Ботев остава пети с 46 точки.

 

Треньорите Николай Киров и Димитър Димитров направиха по няколко промени в съставите си за мача днес. Сред титулярите на Ботев бе младокът Милко Георгиев, който успя да открие головата си сметка в Първа лига. Лудогорец пък започна без Козмин Моци и Светослав Дяков, а Марселиньо дори не беше включен в групата за гостуването на Ботев, получавайки почивка от треньорския щаб.

Нападателите Кешерю и Свиерчок си свършиха работата, успявайки да се разпишат и днес. Двамата очевидно заформят много силен тандем. 

 

"Канарчетата" и "орлите" и днес предложиха открит футбол, а феновете в Коматево станаха свидетели на голово шоу. През първата част паднаха четири гола, имаше и обрат. В 4-ата минута Диого Кампос даде преднина на Ботев, а в 23-ата Вандерсон изравни. 

В 29-ата избраниците на Херо поведоха чрез Кешерю, но верните фенове на Ботев не след дълго отново бяха зарадвани. В 41-ата минута юношата на "жълто-черните" Милко Георгиев изравни с дебютното си попадение в официален мач за Ботев - 2:2.

В началото на втората част Димитър Димитров потърси промяна с включването на Светослав Дяков. Шампионите започнаха да надиграват домакини си и в 72-ата минута трудът им беше заслужено възнаграден. Украинският защитник Игор Пластун се извиси в наказателното поле и отбеляза с глава след центриране на Мисиджан от корнер - 2:3.

В 78-ата Свиерчок подпечата победата на Лудогорец. Резервата Джоди Лукоки беше изведен отдясно и с едно докосване центрира успоредно на голлинията към връхлитащия на скорост полски нападател, който я засече и я изпрати в мрежата на Даниел Кайзер - 2:4.

 

Малко преди края на двубоя Дяков получи червен картон след втори жълт и "орлите" доиграха срещата в намален състав.

 

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 28. Филипов, 18. Терзиев, 3. Пиргов, 24. Марин, 6. Алваро, 7. Бризола, 8. Неделев, 9. Гомес, 26. Георгиев, 93. Зауербег
 
 
ЛУДОГОРЕЦ: 1. Браун, 6. Натанаел, 8. Лукас Саша, 5. Терзиев, 32. Пластин, 10. Кампаняро, 44. Горалски, 28. Кешерю, 70. Шверчок, 93. Мисиджан, 88. Вандерсон
 
 
Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки