Мадански: Танзания ми предложи

Такива предложения обаче не отговарят много на моите амбиции, откровен е селекционерът на младежите

Мадански: Танзания ми предложи
Селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански заяви, че не е доволен от резултатите в завършващата кампания. Според него, домакинските мачове с Австрия и Шотландия, които завършиха наравно, трябвало да бъдат спечелени.

"Бяхме длъжни да ги спечелим тези мачове, макар да имаше обективни и субективни причини за пропуските ни. Ако това беше станало, участието ни на бараж не беше никак далече. Знаете, че срещу Австрия не играха Момчил Цветанов и Георги Миланов, те бяха приети в болница", каза още Мадански.

Той призна с половин уста, че е имал предложение да поеме младежката формация, както и националния отбор на Танзания и от други отбори.

"Такива предложения като това от Танзания не отговарят много на моите амбиции. Аз лично предпочитам да бъда треньор на младежкия отбор на България и за мен е много по-престижно, отколкото да работя в Танзания. Договорът ми като треньор изтича през октомври. Имах вече един разговор с президента на БФС Борислав Михайлов, вероятно ще имам и още разговори. Ако той и хората от Изпълкома са доволни от мен- добре", каза още специалистът.

Ако остане начело на отбора, той заяви, че повече не иска отборът да играе два поредни важни мача през юни. Историята и личният му опит показали, че България никога не печели и двата. Тази година нашите направиха през юни 2:2 с Шотландия в Ловеч и после паднаха тежко 0:5 от Холандия.

"Разбира се, няма как да изтрием срещата с Холандия, който загубихме тежко с 0:5. Холандия е значително по-силен противник, все едно се блъснахме в насрещен товарен влак", обясни Мадански. 

Накрая той говори и за утрешната световна квалификация на мъжкия национален отбор срещу Италия. Самият Мадански, отявлен привърженик на италианския футбол, е оптимист за срещата. Любослав Пенев и неговият екип вършат страхотно своята работа. Мисля, че няма да бъде изненада, ако отборът ни тръгне с 4 или 3 точки след първите два мача. За мен това ще бъде чудесен резултат, коментира треньорът на младежите.
 

 

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

Девойките на България с нова победа

"Лъвиците" подчиниха и Малта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки