"Синята" прокоба няма край! Славия е с Купата! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Левски пак остана без трофей, Гошо Петков отново герой

"Синята" прокоба няма край! Славия е с Купата! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Славия спечели Купата на България след като надделя във финала срещу Левски след изпълнения на дузпи. Двата отбора завършиха 0:0 в редовното време и не успяха да си отбележат в продълженията, а при наказателните удари пропуски на Прохазка и Тиам се оказаха решаващи.

Така най-старият столичен клуб спечели Купата на България за осми път в историята си, като последно го беше сторил през 1996 година, от когато датираше и последният им трофей в историята. 

Сините започнаха по-активно срещата, като още в 4-та минута Буш отправи изстрел по посока на Петков, но топката мина встрани от целта. В 10-та пък Буш бе намерен в наказателното поле, където се опита да върне топката към дъгата, но Владислав Узунов спря паса с протегната встрани ръка и Никола Попов логично посочи бялата точка. 



Зад топката застана Жорди Гомес, но той не успя да преодолее Георги Петков, който уловил ъгъла и спаси вратата си от ранен гол. Само минута след това Паулиньо получи топката на отлична позиция в наказателното поле, но отправи много слаб удар. 

В 17-та Тиам бе намерен на около два метра от вратата при изпълнение на корнер, но ударът му с глава не бе точен. Осем минути по-късно пък Габриел Обертан получи топката отдясно и успя да преодолее Андреа Христов и се откъсваше напред, но бранителят на Славия извърши тактическо нарушение, което му донесе и жълт картон. 

До края на първата част пък общият брой на декорирани в жълто футболисти на "белите" нарастна до шест. Така повече от половината състезатели на Загорчич трябваше да внимават през второто полувреме. 

След почивката Левски продължи да е по-настоятелният тим, като в 56-та минута Ейолфсон удари неприятно Георги Петков в областта на ребрата, след като се опита да отнеме топката при изпълнение на корнер и стражът на Славия имаше нужда от лекарска помощ, като проблемът остана до края на срещата. 

В 78-та минута Буш овладя далечно подаване в наказателното поле и веднага стреля над вратата, въпреки че Паулиньо беше на добра позиция. Три минути по-късно Обертан се опита да реши мача сам, след като отправи мощен изстрел извън наказателното поле, но Петков с отлична намеса изби над вратата. 

Две минути преди края на редовното време пък отново Обертан можеше да донесе триумфа за сините, когато бе намерен на далечната греда след центриране отляво, но ударът му бе спасен от Петков, а след това топката се отби и от страничната греда. Така без повече опасни положения редовното време завърши при равен резултат и финалът влезе в продължения. 

В първото такова в 91-та Карабельов отправи малко по-опасен удар по посока на Митрев, но капитанът на Левски улови, докато Тиам отвърна минута преди края на продължението с изстрел от дистанция, който беше избит от Петков в корнер. 

В последните 15 минути от игровото време Прохазка успя да застраши малко по-сериозно вратата на Славия с директен удар от пряк-свободен удар, но Георги Петков отново успя да спаси. 

Така се стигна до изпълнения на дузпи, при които Хали Тиам и Роман Прохазка не успяха да преодолеят Георги Петков, докато за Славия пропусна единствено Ивайло Димитров. Така петата дузпа за "белите" се падна на Георги Йомов, който бе безпогрешен и прати купата в ръцете на своя отбор. 

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки