Литекс бие с 2-0 в контрола, Заков и Башов бележат срещу Любимец

Литекс не срещна проблеми и победи в контрола с 2-0 втородивизионния Любимец. Проверката се игра в 3 части от по 30 минути и в нея наставникът Христо Стоичков даде възможност за изява на всичките си налични футболисти

Литекс бие с 2-0 в контрола, Заков и Башов бележат срещу Любимец

Литекс не срещна проблеми и победи в контрола с 2-0 втородивизионния Любимец. Проверката се игра в 3 части от по 30 минути и в нея наставникът Христо Стоичков даде възможност за изява на всичките си налични футболисти. Няколко играчи не взеха участие заради ангажименти в националните гарнитури и контузии. Успехът на оранжевите дойде след ранни голове на Герасим Заков и Костадин Башов.

Ловчанлиии започнаха агресивно спаринга и набързо си осигуриха комфортен аванс. В 4-та минута новото попълнение Исмаил Иса открадна топката в центъра и напредна, а центрирането му беше засечено на задна греда от Башов за 1-0.Малко по-късно в прегръдките на съотборниците си се оказа рожденика Герасим Заков. Таранът надскочи ръстово високата отбрана на Любимец и с глава покачи след пас на сенегалеца Папис Дембо. На другата врата стражът Евгени Александров пък показа завиден рефлекс, отразявайки удар от упор на играч на гостите.

Литекс беше по активен и през втората част. Отлично разиграване в наказателното поле обаче не можа да завърши с гол на Папис. Любимец също опита да атакува,но без сериозно да застраши вратата на домакините. Постепенно Стоичков направи редица смени и в игра се появиха младите състезатели. В 64-та минута Руменов опита силата на удара си от двайсетина метра, но вратарят на Любимец с мъка изби. Късмета си от далечна дистанция пробва и младока Никола Колев, но безуспешно.



Литекс - Любимец 2-0

1-0 Башов(4)
2-0 Заков(7)

Градски стадион Ловеч,100 зрители

Гл.съдия:Ивайло Петров

Съставът на Литекс: Александров, Попов, Динчев, Грозев, Божиков, Йеленкович, Славчев, Папис Дембо, Башов, Заков, Иса (Пиргов, Т.Костадинов, Руменов, Борисов,Митов, Г.Иванов, Н.Колев, Станоев,Десподов

Съставът на Любимец: Вълков, Мунин, Копаранов, С.Иванов, Величков, Хр.Господинов, Ив.Минчев, Шопов, Огнянов, Чакъров, Будинов(Тодоров,Ничев,Иванов,Караиванов,Генчев,Лозев)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки