ЦСКА завърши сезона с утешителна победа над Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

Десподов вкара от дузпа, обидно малко публика на "Армията”

ЦСКА завърши сезона с утешителна победа над Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА завърши сезона с победа, след като се наложи с 1:0 над Берое на „Българска армия”. Заралии бяха по-активни в атака през по-голямата част от мача, но така и не успяха да разпечатат вратата на Черниаускас. Така ЦСКА завършва кампанията на 2-о място с 81 точки, докато Берое се раздели с надеждите си за бараж срещу Черно море за Лига Европа и финишира на 4-о място с 59 точки.



Първите минути на срещата минаха без опасности пред двете врати, като Берое имаше лек превес във владеенето на топката. С напредване на двубоя заралии започнаха да все по-често да се задържат в половината на „армейците” и в 20-ата минута имаха шанс да открият резултата. Борислав Цонев преодоля Чорбаджийски и пусна технично покрай Черниаускас, но топката мина встрани от вратата.



В средата на полувремето, при атака на домакините, Чорбаджийски падна в наказателното поле на Берое и искаше съдията да отсъди дузпа за нарушение на Леони, но Петър Костадинов прецени, че не е имало контакт между двамата. Малко преди почивката Чорбаджийски отново падна в близост до пеналта, което му „спечели” жълт картон за симулация.



В 30-ата минута заралии направиха отлична комбинация, но отново без необходимия завършващ удар. Охене центрира от половината на Берое в наказателното поле на ЦСКА, Бригидо спря добре и копна топката назад към Борислав Цонев, който стреля неточно.



Минута по-късно Бригидо пусна за Леони, но бразилецът от малка дистанция стреля неточно.



След почивката натискът на гостите продължи, а грешка на Черниаускас можеше да коства гол във вратата му. В 48-ата Камбуров намери пролука в отбраната на ЦСКА и изведе Цонев, той би леко, но стражът на „червените” се затрудни и отклони с усилие към гредата.



Въпреки усилията на Берое в атака, Левски откри резултата в мача. Мартин Райнов фаулира Десподов в наказателното поле и бе отсъдена дузпа, която Десподов изпълни точно за 1:0.




Четвърт час преди края на редовното време Мартин Камбуров засече добре с глава центриране от фланга, но прати точно във вратаря.



До края на мача Берое нямаше сили дори за изравнителен гол, а в добавеното време Мартин Райнов получи втори жълт картон и бе изгонен. Така ЦСКА завърши сезона с победа над Берое с минималното 1:0.

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки