Иван Влъчков спечели писта Хасково в серия Туринг

Състезанието бе втори кръг от националния шампионат на Затворен маршрут

Иван Влъчков спечели писта Хасково в серия Туринг

Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на Дамасцена Алба спечели писта Хасково в своята серия Туринг. Състезанието бе втори кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

 

Шампионът за последните 2 години води от старта до финала, като сериозна конкуренция му оказа Давид Будев с Хонда Сивик от екипа на Влъчков Рейсинг. Двамата се движеха на близка дистанция, като разликата бе около 3-4 секунди.

 

В края старозагорският пилот върна газта и завърши 2-и. Трети се нареди Косьо Йорданов с Хонда Сивик също от Влъчков Рейсинг, който за първи път кара с такава машина и се представи отлично.

 

„Благодаря на публиката, на екипа ми и на Дамасцена Алба, благодарение на които сме тук и участваме, заяви Иван след края на деня. – Карахме заедно с колите в Макси и трябваше да се внимава повече.”

 

Следващият уикенд Иван ще бъде на писта Серес, където ще кара Sin Car R1 с Константин Маршавелов, завършил 2-и в серия Макси, в т. н. Track Day като част от подготовката за планираното участие в 24-те часа на Льо Ман догодина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки