Шахматна задача за Меси и Аржентина

Сампаоли предвижда драстични промени

Шахматна задача за Меси и Аржентина

Тази вечер в решителен сблъсък от група D един срещу друг ще се изправят Аржентина и Хърватска в Нижни Новгород. Шахматистите влизат в този двубой много по-спокойни, след като направиха най-добрия си старт на световни финали от 20 години насам. Те ще опитат да добавят още сол в раната на Меси и компания. Неочакваното равенство, което допуснаха сребърните медалисти от Бразилия срещу дебютанта Исландия, ги постави в деликатна ситуация. Спечелването на този двубой е жизненоважно, ако албиселесте не иска да напусне турнира безславно още в групите. И все пак, ако има нещо, което гаучо-сите доказаха в своето пътуване до Русия, то е, че могат да реагират, когато са под най-голямо напрежение.

 

Аржентина обаче показа доста слабости в дебютния си мач, а много от звездите разочароваха с представянето си.Затова Сампаоли ще трябва да направи драстични промени и още на първата тренировка след равенството със скандинабците прилоложи различен тактически подход. Той изпробва система с трима централни защитници - Отаменди, Таляфико и Меркадо, като последният ще замени представилия се доста слабо Маркос Рохо. Другата доста необичайна, но не и изненадващапромяна е, че бившият наставник няма да заложи на халфовете Билия и Анхел ди Мария. На мясторо на Билия Сампаоли ще на Маркос Акуня по лявото крило. Хавиер Масчерано остава в полузащитата, а десният бек Едуардо Салвио ще е изтеглен малко по-напред. Ди Мария пък ще бъде заменен от Павон, който направи страхотнии 20 минути, след като се появи като резерва.

 

"Ще видим какво ще се случи и какво ще реши наставникът в деня на мача. Чувствам се уверен и за щастие нещата ми вървят добре, но все още не знам дали ще бъда титуляр", каза 22-годишният Павон. Любопитното е, че Сампаоли не е използвал никога един и същ състав в два поредни мача.

 

Хърватска от своя страна показа стабилна игра срещу Нигерия (2:0) и надали треньорът Златко Далич ще направи промени по състава. Твърде рано е да се очаква повторение на успеха от 1998-а (б.р.- 3-о място), но е сигурно, че шахматистите няма да се предадат срещу Аржентина. Те разполагат със страхотна халфова линия, доста по-класна от тази на южно-американците. Слабостите в центъра на терена и недобрият синхрон между различните линии на Аржентина със сигурност ще отварят пространства за крилата на Хърватска Перишич и Ребич.

 

"Това ще бъде най-лесният мач", коментира Далич още след жребия. Той много добре знае, че в този сблъсък тимът му няма какво да губи и ще остави футболистите си да играят отворен футбол, освободени и без напрежение. То е изцяло в противниковия лагер и вече им попречи веднъж. Статистиката показва, че в цялата история на Хърватска на големи международни форуми тимът никога не е губил втория си мач от груповата фаза (5 победи и 4 равенства). Дали тази серия ще продължи и балканците ще направят важна крачка към 1/8-финалите, или геният Меси и Аржентина ще решат шахматната задача, предстои да разберем...

Субашич спаси Вида от сериозен инцидент

Защитникът за малко да се уреди с контузия по време на празненствата

Бивш френски национал: Оставка за Дешан, отборът ни играе грозно!

Това заяви Хатем Бен Арфа

Алекси Желязков: Очаквах Хърватия да бъде в Топ 4

Отборите с по 1-2 топ-звезди вече няма как да успяват, допълни спецът

ФИФА определи приятните изненади на Мондиал 2018

В класацията попада полузащитникът на Русия Денис Черишев

Париж осъмна с метростанция "Дешанз-Елизе Клемансо"

Столичната служба по транспорта временно преименува шест метростанции в чест на "петлите" и треньора им Дидие Дешан

Наградиха французите с ордени за титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)

500 000 празнуваха с героите в Париж

Осъдиха първата от Pussy Riot за изцепката на "Лужники"

Тя и останалите трима се бяха преоблекли като полицаи и успяха да залъжат стюардите

Луда нощ в Париж, светлата и тъмната страна на една победа (СНИМКИ)

Вижте как празнуват във френската столица през погледа на една българка

Мбапе каза къде ще играе

Да имаш качества не е достатъчно. Вярата е над всичко, каза талантът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки