ИЗВЪНРЕДНО: УЕФА нанесе тежък удар по ЦСКА

Решението е пратено още в петък на “червените” с копие до БФС

ИЗВЪНРЕДНО: УЕФА нанесе тежък удар по ЦСКА

 Николай Бодуров и Кристиан Малинов са наказани за по 3 мача в Лига Европа, отговори УЕФА на запитване на “24 часа” в медийния канал на евроцентралата. Решението е пратено още в петък на “червените” с копие до БФС.

 
Санкцията е заради мелето, което бе предизвикано, след като ЦСКА победи с дузпи латвийския ФК “Рига” в първия предварителен кръг на Лига Европа. След края на двубоя двата отбора се сдърпаха, като реферът изгони Бодуров, Малинов, Володимир Байенко и Богдан Ващук. По време на двубоя той показа още два червени картона, но за игрови ситуации.
 
Още двама човека от “червените” го отнасят след доклада на съдията Фуркат Атажанов от Казахстан.
 
Това са администраторът на клуба Димитър Вутов, който също гори за 3 мача, и кондиционният треньор Томас Нойберт, който е санкциониран с два.
 
В доклада на рефера е посочено, че на Нойберт един път е направена забележка за излизане от техническата зона. След това обаче продължил да псува съдиите и заради това е бил отстранен и той от пейката.
 
От петък тече и 5-дневният срок, в който могат да бъдат поискани и мотивите по санкцията по наказателно дело 31497-UEL-2018/2019, за да се реши дали някоя от санкциите ще бъде обжалвана.
 
Това обаче е малко вероятно, защото Николай Бодуров е посочен като инициатор на мелето след мача, след като се сдърпал с капитана на домакините Володимир Байенко. След това връхлетял и Димитър Вутов, който нанесъл удар по играча на ФК “Рига”. И едва след това били изгонени Малинов и Богдан Ващюк. Основанието на червените картони на всички е “брутално поведение”.
 
Решението за наказанията е взето от председателя на спешната комисия на контролната, етична и дисциплинарна комисия на УЕФА Ханс Лоренц (Германия), като са му помагали Томас Хеа (Андора) и Кепа Ларумбе Беаин (Испания). Заседанието е било в петък.
 
За късмет на “червените” няма предвидени глоби за инцидентите по време на този мач.
 
Тиаго Родригес, който също получи два жълти картона по време на този мач, е наказан с 1 двубой, като санкцията му вече е изтекла.
 
При това положение Нестор Ел Маестро няма да може да разчита на капитана си Бодуров и Малинов и в реванша срещу “Флайераларм Адмира” в четвъртък, както и в първия двубой от третия предварителен кръг. “Червените” са изключително близо до него, след като разгромиха австрийския тим с 3:0 у дома и ги очаква малко по-лесен реванш.
 
Победителят от тази двойка най-вероятно ще срещне датския “Копенхаген”, който пък победи с 2:0 като гост исландския “Стрянан” и също може да се счита за участник в следващия кръг.
 
ЦСКА си осигури 280 хиляди евро от УЕФА с класирането за третия предварителен кръг на турнира.
 
“Червените” имат и уникален шанс, ако отстранят “Копенхаген”, защото за жребия в плейофите за групите ще участват с коефициента на датчаните и ще са фактически поставени, което им отрежда по-слаб съперник за баража

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки