Хайдук спря евроустрема на Славия след голово шоу (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Белите" се бориха, но загубиха отново, тръгват си от турнира с високо вдигната глава

Хайдук спря евроустрема на Славия след голово шоу (ВИДЕО+СНИМКИ)

Славия загуби с 2:3 от Хайдук Сплит в реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа и напуска турнира след 2:4 в полза на хърватите. Футболистите на Златомир Загорчич показаха воля за победа и характер, но не успяха да надвият именития си съперник. Юрич откри резултата в 24-ата минута, а Галин Иванов изравни от дузпа в 45-ата. След почивката хърватите отново поведоха – Цакташ вкара след отсъдена дузпа, а в 70-ата Йомов отново изравни. Капитанът Цакташ бе точен за втори път в 87-ата за крайното 2:3.



Двата тима започнаха предпазливо реванша, без да поемат рискове в предни позиции. Славия владееше повече топката, но без да има особени дивиденти от това. Още в 3-ата минута Беширович получи контузия и няколко минути по-късно бе заменен от Юрич.



 Точно Юрич даде ценна преднина на Хайдук в 24-ата минута. Велковски загуби от Башич, последва центриране в малкия пеналт, където Юрич от трудна позиция насочи добре с глава в десния ъгъл на вратата Стергиакис, който опита с плонж да избие, но неуспешно.



Лъч на надежда за „белите” проблесна в 44-ата минута, когато Карабельов бе фаулиран в пеналта, а съдията отсъди дузпа в полза на Славия. Галин Иванов бе точен и българският тим се оттегли на почивката при равен резултат.



В 54-ата минута италианският рефер отсъди дузпа за игра с ръка на Узунов в наказателното поле, а капитанът Цакташ бе точен от бялата точка, с което шансовете на Славия станаха минимални.



Хайдук доминираше на терена в следващите минути, но „белите” не се отказаха от битката и в 70-ата минута изравниха резултата. При центриране топката получи влезлият като резерва Шоколаров, той овладя на гърди и нанесе удар, който бе париран от вратаря. След това обаче Йомов с плътен шут направи 2:2.



Попадението донесе импулс в играта на Славия, а в 83-ата минута друга резерва – Милчо Ангелов, получи на чиста позиция след центриране на Йомов, но от близо стреля във вратаря.



Точка на спора сложи капитанът на хърватите Цакташ, който при центриране от корнер успя да отклони с глава в мрежата, оформяйки крайното 2:3.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки