Салах, Роналдо и Меси са тримата кандидати за най-добър нападател в Шампионската лига

Победителите ще бъдат обявени на 30 август в Монако, когато ще се проведе жребият за груповата фаза на турнира

Салах, Роналдо и Меси са тримата кандидати за най-добър нападател в Шампионската лига

Мохамед Салах, Кристиано Роналдо и Лионел Меси са тримата кандидати за най-добър нападател в Шампионската лига през последния сезон, потвърдиха от УЕФА в четвъртък. Португалецът Роналдо, който е ново попълнение на Ювентус, спечели наградата през 2017 година, вкарвайки 15 гола за Реал Мадрид.

През май "белите" спечелиха най-престижния клубен турнир в света за трети пореден път. Египтянинът Салах реализира 10 попадения и направи 4 асистенции за Ливърпул, докато Лионел Меси е с шест гола за Барселона.

Тони Кроос и Лука Модрич от Реал Мадрид, както и Кевин де Бройне от Манчестър Сити са тримата кандидати за най-силен халф в Шампионската лига.

Най-добрият защитник ще бъде избран измежду Марсело, Рафаел Варан и Серхио Рамос. Тримата са съотборници в Реал Мадрид.

Новото попълнение на Пари Сен Жермен - Джанлуиджи Буфон, играл за Ювентус, Кейлор Навас (Реал Мадрид) и Алисoн (Рома), който премина в Ливърпул, са тримата номинирани за най-класни вратари в Лигата за сезон 2017-2018.

Победителите ще бъдат обявени на 30 август в Монако, когато ще се проведе жребият за груповата фаза на Шампионската лига. Номинациите са направени от експертно жури, което се състои от 32 треньори и 55 журналисти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки