97 години от рождението на първия капитан на ЦСКА

Негов гол поставя началото на голямото съперничество с Левски

97 години от рождението на първия капитан на ЦСКА

Днес отбелязваме 97-та годишнина от рождението на първия капитан в историята на ЦСКА Нако Чакмаков. Ето какво пишат по този повод "армейците" на официалния си сайт:



Дори и вече да не е сред нас, той завинаги ще бъде част от славната армейска история, ще остане в сърцата на феновете, които винаги ще го помнят.



Първата шампионска титла през 1948 година дава началото на нещо голямо, дава началото на историята и успехите на ЦСКА във футбола, а и в спорта в България въобще.



Нако Чакмаков ще остане за мнозина онзи човек от черно-бялата снимка, който е усмихнат и носен на ръце. Именно неговото попадение в последната минута срещу Левски поставя и началото на голямото съперничество между двата отбора.



Нако Чакмаков години по-късно признава, че е осъзнал каква е силата и магията на неговото попадение. В едно от последните си интервюта той заявява: "С течение на времето разбрах, че този мой гол наистина тежи като крайъгълен камък в историята на ЦСКА. Като люлка за бъдещи вътрешни и международни успехи".



През 2016-аа, по време на Вечното дерби, хореографията на Сектор "Г" изобразяваше онази щастлива снимка на капитана и неговата лъчезарна усмивка.



На 29 август 2009-та Нако Чакмаков почина на 88-годишна възраст, но той ще остане вечен. Като ЦСКА!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки