ЦСКА задмина Левски, поведе в Първа лига! (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Червените" пречупиха Черно море след фантастични голове и дискусионни решения

ЦСКА задмина Левски, поведе в Първа лига! (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА оглави временното класиране в Първа лига след успех с 3:1 над Черно море. Двубоят на „Армията” бе изпълнен с динамика и интересни моменти, като домакините поведоха експресно в 15-ата секунда с гол на Едвин Джеси. При попадението холандецът се сблъска с Макенджиев, за което варненци имаха протести, които не бяха уважени. Черниаускас си вкара абсурден автогол в 14-ата, а Десподов върна аванса на ЦСКА с блестящ гол от фаул. Рубен Пинто оформи крайното 3:1 с неспасяем удар от дистанция в 58-ата. След успеха „армейците” са с актив от 19 точки на първото място, колкот има и Левски, но „сините” са с мач по-малко. Черно море остава на 5-а позиция с 12 точки.

Срещата започна със светкавична атака на домакините, при която поведоха в резултата. Жоржиньо изведе в наказателното поле Едвин Джеси, холандецът стигна пръв до топката, но се сблъска лошо с Макенджиев, преди да нанесе удар. Топката се отби в страничния стълб, след което Джеси нямаше как да сгреши на празна врата в 15-ата секунда на двубоя. Последваха протести за нарушение от страна на гостите, но Стефан Апостолов прецени, че не е имало забранена игра.



„Моряците” можеха да върнат попадението в 8-ата минута, ако Васил Панайотов бе показал по-точен мерник от чиста позиция.



В 14-ата минута куриозен автогол върна равенството в срещата. Чорбаджийски върна към Черниаускас, вратарят се засили да избие в предни позиции, но пропусна топката, след което кълбото се отби в другия му крака и се насочи към мрежата. Черниаускас пробва с плонж да избие, но закъсня и Черно море изненадващо изравни резултата.



Десподов получи зад отбраната в 28-ата минута, но не успя да преодолее Макенджиев, а Едвин Джеси опита добавка, но Енчев се намеси решаващо и изби в корнер. Повторенията показаха, че страничният рефер не е видял засада при подаването за Десподов.





ЦСКА отново поведе в 39-ата минута след фамозен гол на Кирил Десподов. Футболистът на домакините изпълни перфектно фаул, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратата, а Макенджиев не се намеси достатъчно бързо и трябваше да вади топката от мрежата за втори път.

Малко преди края на първото полувреме Ндонгала отправи опасен удар, но прати над вратата.



Динамиката се запази и след почивката, като по-активни в предни позиции бяха футболистите на ЦСКА.



В 58-ата минута „армейците” организираха атака отляво, но при центриране в пеналта бранител изби. Топката обаче бе засечена в движение от Рубен Пинто, отправяйки от близо 25 метра убийствен изстрел, който Макенджиев нямаше как да отрази – 3:1 за ЦСКА.



Третото попадение сякаш сломи духа на „моряците”, които започнаха често да правят грешки в дефанзивен план и само късметът и намесите на Макенджиев спасиха гостите от пълен разгром.

Чорбаджйски бе близо до гол при удар с глава, но малко не му достигна да запише името си сред голмайсторите. В 71-ата влезлият като резерва Тиаго нацели гредата.



В 79-ата минута Едвин Джеси бе заменен, като на негово място влезе новото попълнение Али Соу, записвайки дебюта си с червената фланелка.

До нови попадения не се стигна и домакините записаха нови три точки в актива си.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки