България и Русия ще задълбочат сътрудничеството си в областта на спорта (СНИМКИ)

Руският спортен министър похвали България за добрата организация на световните първенства

България и Русия ще задълбочат сътрудничеството си в областта на спорта (СНИМКИ)

България и Русия ще задълбочат сътрудничеството си в областта на спорта. Това стана ясно по време на изявление пред медиите на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и на министъра на спорта на Руската федерация Павел Колобков. Двамата спортни министри проведоха официална среща в Министерство на младежта и спорта, след като по-рано разговаряха и с премиера Бойко Борисов.



Министър Кралев подчерта традиционно добрите българо-руски отношения в областта на спорта и сътрудничеството между спортисти, треньори и спортни академии. По думите му, ще бъде задълбочен обменът на спортисти и сътрудничеството между учени. “Първата ни задача е Меморандумът за сътрудничество в областта на спорта между България и Русия да бъде подновен и актуализиран, за да продължим позитивната посока на сътрудничество между двете държави”, коментира Красен Кралев.



“Състезанията по художествена гимнастика и гребане в България се провеждат на изключително високо ниво. Говорих с руските отбори и всички те споделят, че освен от високото ниво на състезанията са впечатлени и от прекрасната атмосфера в страната”, заяви Павел Колобков пред българските медии. По думите му, отборът по художествена гимнастика на Русия винаги се радва да застане пред българската всеотдайна публика. “Знаем, че за България художествената гимнастика е един от приоритетните и важни спортове и за вас”, посочи Колобков.




Руският спортен министър заяви, че двете спортни  министерства ще разширят сътрудничеството си по въпросите, свързани с образование, научни дейности и организации на спортни първенства. “Обсъждаме и въпроса за съвместна подготовка по седем вида спорт, които ни интересуват – като художествена гимнастика, борба и др”, подчерта Павел Колобков.




Колобков изтъкна, че за него е била много важна срещата с министър-председателя. “За мен беше много важно именно днес да обсъдим въпроса за спортното сътрудничество с България и получихме пълната подкрепа на премиера Бойко Борисов”, коментира още руският спортен министър.



Министър Кралев подари на руския министър картина, нарисувана от него, която Павел Колобков е харесал на снимка, както и почетен плакет от Министерство на младежта и спорта.

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки