Сензациите в пресата: Медици учат защитници на Левски как да ритат Мауридес, турци идват за Кабрал и Обертан

Напрежение заради билетите за ЦСКА – Левски, отбраната създава грижи на Стоянович, Верея чака Иса до неделя и още…

Сензациите в пресата: Медици учат защитници на Левски как да ритат Мауридес, турци идват за Кабрал и Обертан

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 27 септември 2018 година:

„Меридиан мач“: Турци идват на дербито за Кабрал и Обертан

Турският Коняспор проявява интерес към крилото на Левски Жерсон Кабрал, разкриха от „Герена“. Комшиите ще пратят свой хора в събота на стадион „Васил Левски“, за да гледат играта на национала на Кабо Верде в дербито с ЦСКА. От Коняспор се надяват с Кабрал да направят втори „син“ удар, след като преди година привлякоха Мехди Бурабия. Французинът беше купен за около 500 000 евро, а след това продаден.за 5 пъти по-висока сума в Серия А на Сасуоло. Припомняме, че около трансфера на Бурабия в Турция имаше сериозен скандал, след като халфът отказа да играе за Левски, оправдавайки се с отношението на „сините“ феновете към чужденците. Реално обаче Мехди беше впечатлен най-вече от заплатата, предлагана му от Коняспор. Както вече съобщихме в събота на Националния стадион ще има и скаути на друг турски клуб - Касъмпаша. Доскорошният лидер в елита на комшийското първенство праща свой хора за звездата на Левски Габриел Обертан. Припомняме, че договорът на французина със „сините“ изтича в края на сезона. Това значи, че ако преговорите за нов контракт не се развиват добре, ще е в интерес на Левски Обертан да бъде продаден през зимната пауза. Скаутите на Касъмпаша, където към днешна дата играе родният национал Страхил Попов, ще бъдат доведени в България от мениджъра Несим Нешадов. 

„24 часа“: Напрежение заради билетите за дербито, феновете на ЦСКА очакват контузия на Мауридес

Леко напрежение бе създадено около билетите за вечното дерби, след като някои от порталите, в които може да бъдат купени, не работеха нормално. След това обаче нещата се оправиха и продажбите тръгнаха нормално. В деня на мача билети няма да се продават, защото по традиция той бе определен като високорисков от полицията. Феновете на ЦСКА пък очакват нова провокация на мача, както се случи с Фернандо Каранга в последното вечно дерби миналия сезон. Тогава Тиам си изкара червен картон със зверско нарушение срещу нападателя и го извади още в средата на първото полувреме, което ликвидира и шансовете за някакъв обрат в полза на ЦСКА за купата, след като първият двубой завърши 2:0 в полза на „Левски“. Твърди се, че във форум на фенове на „сините“ отново е написано, че в момента Тиам и Белаид тренирали специални атаки срещу Мауридес, като за целта на секретни занимания имало чучела. Те получавали дори наставления от медицинско лице къде да ритат, за да изкарат най-бързо нападателя от игра. В момента обаче ЦСКА разполага с още двама класни нападатели освен Мауридес, като там могат да играят Евандро и Али Соу, които донесоха и успеха с 2:0 за купата над „Монтана“. Миналия сезон освен Каранга нямаше класна резерва.

„Тема спорт“: Защитата създава грижи на Стоянович за дербито

Треньорът на Левски Славиша Стоянович има сериозна дилема преди съботното дерби с ЦСКА. Колебанията на специалиста за състава са свързани най-вече с това на кого да заложи в центъра на защитата. Ситуацията при вековете е ясна - на терена ще са сърбинът Милош Цветкович и капитанът Иван Горанов. За две места в центъра на ариергарда пък спорят трима играчи - Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон и Аймен Белаид. Опция за там е и взетият в началото на септември от Витория Сетубал Нуно Рейш. Португалецът обаче все още не е напълно в час с комуникацията със съотборниците си и затова най-много да седне на пейката. Изненадващо или не - от началото на сезона единствено Аймен Белаид от бранителите на Левски е бил на терена във всичките 9 шампионатни срещи. Той игра два пъти като ляв бек и 7 като централен защитник. В 5 от случаите, в които бе в центъра на отбраната, Аймен бе партньор на Холмар Ейолфсон, а в два от тях - на Давид Яблонски. Тунизиецът с френски паспорт бе и единственият от изброените, който получи почивка и въобще не попадна в групата за двубоя от 1/16-финалите за Купата на България срещу Атлетик Куклен (6:0). Такава получиха още Габриел Обертан, Жерсон Кабрал и Станислав Костов - хора, считани за сигурни титуляри в съботния сблъсък.

„Меридиан мач“: Пълна мистерия с нов в Славия
Славия привлече в началото на септември хърватският халф Дени Валентич-Бара. За този футболист в интернет няма почти никаква информация. Знае се само, че някога е бил в скромния хърватски Цибалия Винковци. „Има някакви проблеми с неговата документация. Все още не знам кога ще бъде уреден и ще мога да разчитам на него. Дано да стане другата седмица“, коментира наставникът на „белите“ Златомир Загорчич. Другите две последни нови попълнения на Славия - Тейнур Марем и Стефан Ашковски, отдавна бяха картотекирани в БФС. Македонецът дори дебютира при нулевото равенство с Ботев (Пд) в София, докато бившият футболист на Лудогорец все още чака първия си мач за „белите“.

"Тема Спорт": Верея чака отговор от Иса до неделя

Верея ще привлече поне още двама футболисти. "Тема Спорт" разбра, че новата управа на клуба е отправила предложение за договор към нападателя Исмаил Иса, който от няколко седмици тренира с отбора. Той е поискал срок до края на тази седмица да отговори. Таранът все още не е сигурен дали иска да подсили раздирания доскоро от проблеми Верея. С идването на новите собственици, които се пазят в пълна анонимност, но се говори, че са руснаци, обаче се очаква финансовото положение да се стабилизира. Иса игра за Верея и през миналата есен, след което през пролетта премина в Дунав. Договорът му с русенци изтече, а въпреки уверенията, че ще започне подготовка с отбора, Иса така и не се появи отново на Градския стадион. В същото време стана ясно, че до петък във Верея ще пристигнат двама или трима чужденци на проби. Те имат паспорти от Европейския съюз и играят на постовете офанзивен халф и централен нападател. Очаква се поне един от тях да подпише с Верея. Треньорът Небойша Миличич обаче ще има последната дума дали да бъдат привлечени.
Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки