Сензациите в пресата: Решават съдбата на Гибона днес

Паулиньо ще е резерва и в дербито с ЦСКА, Илиан Илиев готви изненади за Лудогорец и още…

Сензациите в пресата: Решават съдбата на Гибона днес

Сензациите в пресата днес, петък, 28 септември 2018 година:

„Тема спорт“: Решават съдбата на Гибона днес?

Събрание на Управителния съвет на БФВ днес ще определи бъдещето на Пламен Константинов начело на националния отбор. Източници на „Тема Спорт" разкриха, че е твърде вероятно в петъчния следобед ръководителите на родната волейфедерация да се съберат и да гласуват дали да бъде предложен нов договор на Гибона, или да се вземе решение България да има нов селекционер след 11-ото място на "домашното" световно първенство в партньорство с Италия. Както е известно, контрактът на Константинов бе до края на Мондиал 2018 и след като тимът ни не успя да се класира за битките от Топ 6 на Апенините, броженията за смяна на наставника на Локомотив Новосибирск се засилиха. Ако подобно съвещание действително се състои днес, то първа и вероятно единствена точка от дневния ред ще бъде именно изборът със или без Пламен Константинов националният отбор да гони олимпийска квота за Игрите в Токио 2020. Скандалът с либерото Владислав Иванов, напуснал неочаквано лагера на лъвовете дни преди старта на световното, отвори отново темата за твърдия и чепат характер на Гибона и за неумението му да мели брашно с лидерите на тима. Унинието в тима ни след пораженията от САЩ и Канада във втората групова фаза пък премина в съжаление за неучастието на редица опитни имена, начело с Матей Казийски и Цветан Соколов. Така нищо чудно мачът с Кленовите листа да се окаже последен за Константинов като селекционер на България. За 4 години и 3 месеца начело на лъвовете Гибона записа 35 победи и 43 загуби, като най-доброто постижение на тима в този период е четвъртото място на Европейското първенство в София през 2015 г.

„Меридиан мач“: Паулиньо пак ще е резерва

Левски ще подходи по-различно от обикновено за предстоящото дерби с ЦСКА. Старши-треньорът на „сините“ Славиша Стоянович е разпоредил футболистите да бъдат изолирани на лагер ден преди мача. В последно време тази традиция беше нарушена и сърбинът оставяше футболистите по домовете им преди мачове в София или гостувания на по-близки разстояния. Иначе Стоянович ще има много проблеми с избора на групата за мача, защото в момента всички играчи са на линия, а те не са малко. Очаква се треньорът да вземе на лагер над 20 човека и да избере 18 от тях часове преди срещата. Може да се каже, че към днешна дата има само една голяма въпросителна около състава на „сините“ и тя е свързана с Паулиньо, който беше най-добрият футболист на отбора през миналия сезон. Очаква се обаче бразилецът отново да остане на резервната скамейка.

„Тема спорт“: Илиан Илиев готви промени за Разград

Наставникът на Черно море Илиан Илиев готви няколко промени по състава за гостуването на Лудогорец в събота от 20:00 часа. Този път, за разлика от двубоя със Славия, специалистът ще заложи от първите минути на ветерана Георги Илиев. В последно време заради нарушена подготовка от курсовете за треньор, които кара, бившият национал започваше като резерва. Сега на пейката най-вероятно ще седне Петър Витанов, който напоследък не е в най-добрата си форма. Почти сигурно резерва ще е и Дани Кики, а вместо него ще излезе Георги Божилов. Илиев няма да може да разчита на наказания Мехди Фенуш, който бе изгонен в мача с Арда за купата. След изтърпяна санкция сред 11-те се завръща Радослав Василев. Таранът получи червен картон при домакинското поражение от Славия с 1:2 в последния кръг. Днес Черно море тръгва за Разград, като следобед Илиев ще определи и групата за срещата. Варненци загубиха последните си два двубоя - с белите и ЦСКА, и сега в лагера се надяват, че ще успеят да спрат лошата серия, като си тръгнат с точки от "Лудогорец Арена".
 
Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки