Хиляди се включиха в първата Европейска нощ на спорта

Олимпийси медалисти и световни шампиони зарадваха хората по време на събитието

Хиляди се включиха в първата Европейска нощ на спорта
Хиляди софиянци и гости на столицата взеха участие в първата Европейска нощ на спорта #BeActive Night. Събитието се организира за пръв път като част от Европейската седмица на спорта #BeActive, чийто национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта.
 
В #BeActive Night взеха участие за заместник министърът на спорта Стоян Андонов, евродепутатът Андрей Ковачев и част от посланиците на Европейската седмица на спорта - световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова и гимнастичките Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, които спечелиха сребърен медал в отборната надпревара на провелото се в София световно първенство по художествена гимнастика. Гост бе бронзовата медалистка с ансамбъла от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Християна Тодорова.
 
Станимира Петрова, чиято спортна кариера започва като състезател по таекуондо направи демонстративен спаринг със състезателите от Централен полицейски таекуондо клуб.
 
 
Гостите на #BeActive Night имаха възможност да проследят атрактивни демонстрации и да се включат в тренировки по лека атлетика, баскетбол, бокс, тенис, фехтовка, кану-каяк, футбол, таекуондо, канадска борба, ролери. В #BeActive Night се включиха и състезатели от Националния отбор по тенис за хора в колички, а от Федерация спорт за хора със зрителни увреждания запознаха присъстващите със спорта шоудаун.
 
 
Голям интерес предизвикаха турнирите по стрийт фитнес, организирани от клуб „Стрийт Уъркаут България“ с председател четирикратния олимпийски медалист Йордан Йовчев. В събитието се включиха и ученици от държавно спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“ – гр. София.
Атракциите на спортния празник включваха още балон с горещ огън, „тихо парти“ със слушалки с три канала– хип-хоп, техно и рок, виртуални спортни симулации, фотокабина и игри с много награди.
 
Участваха също сдружение „Вярвам в теб“ и децата, спечелили сребърен и бронзов медал от Европейското първенство по лека атлетика за глухи през месец юни в София.
 
 
Фондация „София – Европейска столица на спорта” и домакините от НДК пък организираха фасадно изкачване на Националния дворец на културата, бегово изкачване и спортно ориентиране из НДК.
 
Много аплодисменти от публиката получи Диа, която изпълни български фолклорни песни със съвременен аранжимент. Краят на спортното парти бе ознаменуван с лазерно шоу в небето над НДК.
 
 
Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност. 
 
 
Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от проекта на Министерството на младежта и спорта „Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай“, който е съфинансиран по Програма „Еразъм +“.

 

Валентина Георгиева 15-а в квалификациите на греда

Вижте подробности

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки