Безпощаден Лацио прегази СПАЛ в Серия А

"Орлите" записаха победа с 4:1 на "Олимпико"

Безпощаден Лацио прегази СПАЛ в Серия А

Отборът на Лацио разгроми с 4:1 на “Олимпико” в Рим СПАЛ в мач от 11-ия кръг на Серия “А”. Чиро Имобиле (26, 35), Данило Каталди (59) и Марко Пароло (70) бяха авторите на попаденията за “орлите”, а Мирко Антенучи (28) бе точен за гостите. Тимът на Симоне Индзаги е четвърти в класирането с 21 точки (на 4 от третото място), а СПАЛ заема 15-а позиция с 12 точки.

Патрик пропусна прекрасен шанс за гол в 18-ата минута. Стражът на Спал Ваня Милинкович-Савич увисна след центриране отляво и Патрик се опита да отклони топката в опразнената врата, но бе блокиран от бранител на СПАЛ. Малко след това пък Мирко Антенучи тества Томаш Стракоша, но стражът на Лацио се намеси отлично.

В рамките на две минути в средата на първата част двата тима си размениха по един гол. Първо Чиро Имобиле изведе “орлите” напред в 26-ата минута. Той намери по блестящ начин топката от въздуха след изпълнение на ъглов удар и опъна мрежата зад Милинкович-Савич.

Отговорът на гостите обаче бе мигновен. След атака отдясно Мануел Ладзари центрира, Мирко Антенучи бе изпуснат от защитата на домакините и от съвсем близко разстояние просто отклони топката във вратата.

Последваха няколко интересни ситуации пред вратата на Милинкович-Савич, който имаше отлична изява при една от тях и попречи на Имобиле да върне аванса на столичани в резултата. В 35-ата минута обаче братът на Сергей Милинкович-Савич бе безпомощен. Имобиле стреля от дъгата на наказателното поле, топката рикошира в тялото на играч на СПАЛ и се озова във вратата на гостите.

В 59-ата минута Данило Каталди вкара страхотен гол, с който направи резултата 3:1. Каталди първо се пребори за топката в половината на СПАЛ, след което изстреля истински снаряд и едва не скъса мрежата зад безпомощния Милинконвич-Савич.

В 70-ата минута сръбският вратар на СПАЛ отново бе “матиран” със свиреп далечен изстрел. Този път автор на попадението бе Марко Пароло, който се пребори за топката в полето на противника и без никакво колебание отправи фантастичен шут, с който порази целта.

В заключителните минути домакините можеха да реализират още попадения във вратата на Милинкович-Савич, но добрите намеси на стража запазиха резултата и загубата на гостите не придоби катастрофални измерения.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки