Настъпеният от Стоичков съдия: След това усетих, че се разкайва

"Имате страхотен човек", категоричен е Аспитарте

Настъпеният от Стоичков съдия: След това усетих, че се разкайва

Бившият испански съдия Урисар Аспитарте бе голямата изненада по време на официалното представяне на биографията на Христо Стоичков. Това е реферът, когото Ицо настъпи по време на мача между Барселона и Реал (Мадрид) през 1990 година. Арбитърът разказа, че след инцидента с Камата са станали добри приятели и днес му подари за спомен жълт и червен картон.

 

"Спомням си, че стана едно влизане на Чендо срещу Стоичков. На мен ми се стори, че не го е ритнал и не отсъдих нищо, а Кройф започна да протестира. Аз му казах да не го прави и го предупредих, че ще му покажа жълт картон. Той ми каза, че няма да имам смелост и тогава му показах червен картон. Стоичков дойде да го защитава и му показах и на него. Тогава ме заобиколиха от Барселона", разказа Аспитарте.



"Христо се доближи до мен и ме настъпи. В първия момент не усетих, но после ме заболя много и дори започнах да куцам. Тогава наказаха Христо за шест месеца първоначално. След това ме викаха на няколко пъти да обяснявам случилото се и аз усетих, че той се разкайва и затова и му намалиха наказанието. След това сме били няколко пъти заедно в телевизионни предавания и мога да ви кажа, че имате един страхотен човек в негово лице", каза Аспитарте.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки