Буфон дебютира за ПСЖ в Шампионска лига

"Изкарах 3 фантастични години в Наполи, но ще победим", категоричен е Кавани

Буфон дебютира за ПСЖ в Шампионска лига

Късно изравнително попаде­ние на Ди Мария отне победа­та на Наполи преди 2 седмици на "Парк де Пренс". Италианци­те водеха с 2:1 след точни из­стрели на Инсиние и Мертенс, но аржентинецът донесе точ­ката на французите с гол в 93-ата минута. Успехът щеше да постави хората на Карло Анче­лоти в силна позиция за дости­гане на осминафиналите, но днес те имат още един шанс да отворят разлика от 4 точ­ки на своя съперник.

Водещата новина за пред­стоящия сблъсък е, че Джанлуиджи Буфон най-после ще запи­ше своя дебют за ПСЖ в Шам­пионската лига. Легендарният италиански вратар изтърпя наказание от 3 двубоя и ще за­стане под рамката. За него срещата със сигурност ще бъ­де специална, тъй като той се завръща в родната страна с екипа на чуждестранен отбор за първи път в кариерата си. Но какво да каже тогава него­вият съотборник Единсон Ка­вани, който прекара 3 години с екипа на Наполи между 2010-а и 2013-а. 31-годишният напада­тел вкара 78 попадения за юж­няците в Серия А, а освен това се отчете и с 19 гола в евро­пейските клубни турнири за тима.

Кавани пропусна последни­те 2 мача за парижани, тъй ка­то имаше контузия, но очаква­нията са той да започне като титуляр на "Сан Паоло". Уру­гваецът тренира наравно със своите съотборници, а пред официалния сайт на ПСЖ той сподели очакванията си за предстоящия сблъсък: "Изкарах три фантастични години в На­поли. Пазя много мили спомени от моето време в клуба. Ма­чът ще бъде специален поради няколко причини. Първо, защо­то трябва да отидем там и да спечелим. И второ, защото преживях чудесни мигове в Италия. На "Сан Паоло" се пече­ли трудно, но не и невъзможно. Наполи е отбор, който не бяга от битката, но ние ще пока­жем, че разполагаме с нужните качества. Очаквам страхотен двубой, защото и двата тима ще гонят победата, с която да вземат предимство в класира­нето. Ще бъде тежко, интен­зивно, а ние трябва да играем като един отбор и да се под­крепяме един друг. Това ще бъ­де ключът към постигането на нашите цели. Възстанових се от контузия и сега искам да намеря възможно най-бързо топформата си. Ще дам всич­ко от себе си за ПСЖ и победа­та".

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

Нагелсман предупреди отбора си преди Евро 2024

"Някои трябва да докажат, че са по-добри от актуалните играчи", каза той

Ман Юнайтед влиза в преговори за аржентински защитник

Анселмино има едва седем мача за Бока Хуниорс през сезона

Капитанът на ПСЖ се върна към тренировки

Маркиньос отново е на линия за парижани

Дилета Леота се опитва да пробута Кариус в Серия А

Вратарят на Нюкасъл иска да е близо до журналистката и дъщеря им

Жезуш след оправдаването на Ачерби: Това може да създаде

Защитникът на Наполи коментира решението на федерацията

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки