Франция унижи звездата си Мартен Фуркад

Биатлонистът се оплака от икономии, нямало пари дори за лагери и масажист

Франция унижи звездата си Мартен Фуркад
Изглежда проблеми с финансирането имате не само елитните спортисти от малки държави, но и големи звезди в световния спорт.
 
Това стана ясно по-малко от месец преди старта на новия сезон в биатлона, след като звездата на Франция - петкратният олимпийски шампион Мартен Фуркад, разкри пред медиите, че на отбора му се е наложило сериозно да затегне колана.
 
По неговите думи “петлите” нямали пари дори за физиотерапевт и готвач.
 
“Постоянно сме на икономии. Например, през август имахме планиран лагер в Швеция, но той беше отменен. Защото решиха, че тренировките в нашата база Преманон ще ни излязат с 20 евро по-евтино на ден.
 
Освен това махнаха и физиотерапевта, с което икономисаха още 150 евро на човек. А от федерацията ни казаха, че на лагера в Норвегия ще трябва да живеем за 40-50 евро дневно, но това е невъзможно!
 
 
Дори вече не отсядаме в хотели, а спим във вили. Храната пък ни я приготвя наш приятел, безплатно! И ако бъдем честни, финансирането не съответства на амбициите ни!", оплака се Фуркад, който през миналия сезон спечели Световната купа за седми пореден път.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки