Сензациите в пресата: Стоянович преговаря с набелязани играчи

Футболистите на ЦСКА със строго предупреждение

Сензациите в пресата: Стоянович преговаря с набелязани играчи

Най-интересните теми от българския печат днес, 21 ноември:

 

„Тема спорт”: Стоянович преговаря с набелязани играчи

 

Треньорът на Левски Славиша Стоянович разкри, че вече води преговори с набелязани за привличане играчи. Наставникът посочи, че няма да е изненада, ако на „Герена" акостира словенски футболист. Стоянович иска през зимата Левски да привлече качествени състезатели, а това ще означава, че те няма да са евтини.

"Винаги има шанс да се случи нещо такова - да взема словенец в състава. Няма да е първият случай, в който ще работя с мой сънародник (б.р. -Стоянович е сърбин със словенски паспорт). В Белгия при мен бе Етиен Великоня (б.р. - в Белгия Славиша е наставник на Лиерс). В Сърбия (б.р. - начело на Цървена звезда) бях заедно с Нейч Пчник и Деян Келар. Всъщност вече съм контактувал с няколко футболисти. Но знаете как стават тези работи. Повечето от тях зависят от парите, защото добрите футболисти не са евтини. Но ние се нуждаем от добри играчи. Ще видим какво ще се случи през зимния трансферен прозорец", заяви Стоянович в голямо интервю за словенския спортен вестник "Екип".

По време на зимната пауза Левски ще трябва да привлече вратар и централен нападател. Освен това може да се наложи клубът да вземе и защитник, тъй като исландецът Холмар Ейолфсон бе опериран и няма да играе до края на първенството. Сините се опитват да продължат договорите на Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал. Те са обвързани с клуба до лятото, но все още не са подновили споразуменията си. В договора на Цветкович има опция за удължаването му с една година, но тя не е задействана до момента.

 

“Меридиан мач”: Футболистите на ЦСКА със строго предупреждение

 

Футболистите на ЦСКА получиха инструкции от треньорския щаб да не се поддават на никакви провокации при гостуването на Дунав в Русе. Половината отбор на треньора Нестор Ел Маестро виси с по 4 жълти картона и всеки нов ще донесе автоматично наказание от една среща. Сред застрашените са основни играчи като Кирил Десподов, Николай Бодуров, Кристиян Малинов, Борис Секулич, Жанио Бикел и Рубен Пинто. Ново официално предупреждение ще ги извади за дербито със Славия. Миналата година ЦСКА имаше проблеми от дисциплинарен характер при гостуването на Дунав. Тогава националът Божидар Чорбаджийски на два пъти удари Васил Шопов без топка, но не беше наказан.

 

„Тема спорт”: Разградчани преговарят с чужди специалисти

 

Ръководството на Лудогорец води разговори със специалисти от чужбина, които да започнат работа в клуба от зимата. В момента наставник на разградчани е Антони Здравков, но безславното отпадане от групите на Лига Европа и слабата игра в първенството може да доведат до промяна през зимната пауза. Отделно Лудогорец стигна чрез лотарията на дузпите до четвъртфиналите за Купата на България, където ще се изправи срещу ЦСКА. Преди време, още докато Аутуори бе начело на отбора, от Разград обявиха, че бъдещето на Лудогорец е свързано с чуждестранни специалисти. И именно в тази насока се работи. Очаква се развитие да има до края на годината. Лудогорец продължава подготовката си за гостуването на Локомотив Пловдив. Мачът на "Лаута" е в събота от 17:30 часа. Родният национал Антон Недялков ще се присъедини към заниманията на тима от днес, а от утре това ще направят и Яцек Горалски (Полша), Клаудиу Кешеру и Козмин Моци (Румъния), които имаха мачове снощи в Лигата на нациите. Димо Бакалов пък все още е под въпрос заради здравословни проблеми. Както е известно, през есента Локо Пд победи сензационно Лудогорец в Разград с 1:0 след гол в края на мача.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки