Сензациите в пресата: Гент предлага Магнита за вратар на Левски

Десподов е готов за гостуването в Русе, Ботев Пд задържа Стивън Петков с по-висока заплата

Сензациите в пресата: Гент предлага Магнита за вратар на Левски

Най-интересните теми от българския печат днес, 22 ноември:

 

„Меридиан мач”: Гент предлага Магнита за вратар на Левски

 

Левски за втори път може да получи рамо от съперник в евротурнирите в търсенето на вратар. “Сините” са получили предложение от Гент да вземат под наем една от резервите на тима. Това е Колин Косеманс с прозвището Магнита. 26-годишният страж е бил закупен от Мехелен за 750 000 евро, но има само два мача, тъй като титулярът Ловре Калинич се представя убедително. Белгийците обаче не искат Косеманс да губи форма и са готови да го дадат под наем на “Герена”, като ще поемат и заплатата му. “Сините” трябва да дадат отговор на примамливото предложение до петък.

Любопитен факт около Магнита е, че съдбата му е преплетена с бившия вратар на Левски Боян Йоргачевич, който също е минал през Гент. Сърбинът слага край на дните му като титуляр в Брюж преди седем години. След това Колин е преотстъпен във Васланд-Беверен, откъдето по-късно преминава в Мехелен. Вратарят има солиден стаж като младежки и юношески национал на Белгия. През 2017 година той прави фурор, след като се включва в атака, губи и печели отново топката и асистира за попадение.

 

"Тема спорт": Десподов е готов за гостуването в Русе

 

Крилото на ЦСКА Кирил Десподов ще е готов за гостуването на Дунав в Русе тази събота. Той поднови вчера пълноценни тренировки. Нападателят вече е възстановен от разтежението, което получи с националния отбор и ще може да излезе от първата минута в Русе. Възможно е той да остане и резерва заради тежките условия за игра край Дунав. Футболистът пропусна мачовете с Кипър и Словения от Лигата на нациите, а отсъствието му разочарова скаутите на ПСВ и Айндховен, които бяха дошли да го гледат.

Пълноценна подготовка вече води и Енрике Рафаел, който обаче може да остане извън групата заради ограниченията за броя футболисти от страни извън ЕС. С отбора се готви и Жоржиньо, който беше с националния отбор на Гвинея-Бисау, но не участва в мача с Намибия. ЦСКА пътува за Русе утре, като преди това ще проведе тренировка на Панчарево.

 

“Меридиан мач”: Ботев Пд задържа Стивън Петков с по-висока заплата 

 

Ръководството на Ботев Пловдив стартира днес или утре финалните преговори за нов договор на Стивън Петков. Мениджърът на нападателя Генади Вучков е бил поканен на разговори в базата на “канарите”, но агентът е поискал отлагане заради ангажимент в чужбина. Очаква се Петков, който се превърна в основен футболист в Ботев, да получи чувствително увеличение на заплатата. Настоящият контракт на нападателя изтича в края на сезона.

Междувременно стана ясно, че Ботев ще изкара подготвителен лагер в Турция по време на паузата през зимата. В периода между 24 януари и 4 февруари “жълто-черните” ще изиграят 5 контроли, като съперниците предстои да се уточнят.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки