Красен Кралев: България ще вложи цялата си енергия за Мондиал 2030

"С общата кандидатура балканските народи показват, че искат да работят заедно за политическото и икономическото развитие“

Красен Кралев: България ще вложи цялата си енергия за Мондиал 2030

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и заместник-министърът на спорта на Гърция Георгос Василиадис направиха изявление пред медиите в Сърбия по повод позициите на четирите страни относно обща кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 г.

След срещата помежду си те заявиха категорична политическа подкрепа на правителствата на държавите за реализирането на проекта.

Кралев посочи, че общата кандидатура на четирите държави е много важен политически знак за целия свят. По думите му по този начин даваме заявка, че четирите държави са готови като едно семейство да защитават интересите си.

"С общата си кандидатура балканските народи показват, че искат да живеят в приятелски взаимоотношения и да работят заедно за политическото и икономическото развитие на региона. България ще вложи цялата си енергия за осъществяване на проекта", категоричен бе той, цитиран от „Тема спорт“.

Георгос Василиадис подкрепи реализирането на кандидатурата от името на гръцкото правителство. Според него това е шанс за популяризиране на региона.

"Така можем да покажем, че балканските страни са важен регион в Европа". Василиадис коментира, че е разбрал от българския спортен министър, че България, Сърбия и Румъния участват заедно в домакинството на Европейското първенство по волейбол за жени през 2021.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки