Вдъхновен Киево взе втората си точка за сезона срещу Лацио

"Летящите магаренца" изненадаха всички и взеха точки от лациалите

Вдъхновен Киево взе втората си точка за сезона срещу Лацио

Киево хвърли най-голямата бомба в 14-ия кръг на Серия А, след като успя да завърши 1:1 като домакин на Лацио. Последният в класирането, който имаше само една точка за 13 мача през сезона успя да стигне до едва второто си равенство за годината срещу борещия се за влизане в ШЛ отбор на Симоне Индзаги.

Срещата на "Бентегоди" започна добре за домакините и още в първата минута Пелисиер отправи изстрел покрай вратата на Лацио. Впоследствие гостите успяха да установят контрол върху топката, но в 25-та Киево разви страхотна контраатака, минала през Бирса, който изведе Пелисиер на отлична стрелкова позиция и ветеранът откри за 1:0. 

Шокираните "орли" отвърнаха с два не толкова опасни удара след 34-та минута, но до опасност пред Сорентино не се стигна. След почивката Лацио се хвърли още повече към вратата на домакините, но защитата в тъмно синьо се справяше перфектно до 66-та минута, когато Имобиле успя да се освободи на добра позиция в наказателното поле и изравни. 

Изненадващо след 80-та минута Киево имаше повече възможности пред гола и по-скоро изпусна победата след като Пелисиер и Калчаторе не успяха да отбележат от перфектни атаки. 

Така Лацио вече заема петото място 24 точки и остава на една зад Милан, докато Киево пак е последен, но вече има две точки през сезона. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки