Аталанта се намести в зона Лига Европа, Лацио забрави какво е победа (ВИДЕО)

Гол на Ачерби бе отменен в 96-та минута

Аталанта се намести в зона Лига Европа, Лацио забрави какво е победа (ВИДЕО)

Аталанта продължава да показва страхотна форма в Серия А и в предпоследния мач от програмата на 16-ия кръг в Калчото момчетата на Джампиеро Гасперини победиха един от претендентите за топ 4 Лацио с 1:0 и се настаниха в зона Лига Европа. 

Нерадзурите отбелязаха победния гол още в първата минута на мача, след като Дуван Запата се възползва от грешка в защитата на гостите при центриране и се разписа. "Орлите" трудно намираха път към вратата на домакините и удари на Имобиле и Савич бяха спасени без проблеми от Бериша.

След почивката Аталанта успяваше да задържи по-трайно топката, а атаките на Лацио бяха рядкост. Малко след 50-та минута столичани успяха да внесат повече напрежение около наказателното на Аталанта,но ударите на Савич и Имобиле отново не бяха точни. 

В последните минути на срещата Лацио се опита с всички сили да изравни, но опитите им с изсипани топки напред не доведоха до нищо. Така се стигна и до драматичния край на срещата, когато Луис Алберто прати центриране в наказателното поле, където Франческо Ачерби засече и отбеляза за 1:1 в 91-та минута. Лациалите виждаха спасената точка, но Даниеле Орсато се допита до ВАР, където след четири минути дискусии голът бе отменен заради засада на защитника. 

Така Аталанта събра 24 точки и остави Рома зад себе си в класирането, а Лацио е на само точка пред бергамци и вече пет поредни мача няма победа в Калчото, като записа четири равенства и днешната загуба. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки