Милан постигна първа победа в последните си пет срещи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Игуаин зарадва феновете си (КЛАСИРАНЕ)

Милан постигна първа победа в последните си пет срещи (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Росонерите" спечелиха домакинството си на непретенциозния тим на СПАЛ с 2:1.

 
Всички погледи за пореден път бяха вперени в Гонсало Игуаин. Ел Пипита нямаше гол от два месеца, като за последно беше точен при успеха с 3:2 над Сампдория в 36-ата минута.
 
Головата суша на аржентинския стрелец се отрази и на "росонерите". Милан не се бе разписвал в последните вече 4 мача в Серия "А" - по 0:0 с Торино, Фрозиноне и Болоня и 0:1 от Фиорентина и бе с най-слабото нападение в горната половина на таблицата с 24 попадения от 18 срещи.
 
 
 
 
Тази вечер обаче Игуаин зарадва феновете си и тези на Милан, вкарвайки победния гол за тима си.
 
Това се случи след 64 минути игра, когато аржентинецът получи топката в малкото наказателно поле, финтира бранител и стреля, кълбото се отби в тялото на друг защитник и влетя във вратата за крайното 2:1.
 
Преди това всичко се разви скоростно през първото полувреме, като в рамките на само 3 минути - между 13-ата и 16-ата, двата състава си размениха по едно попадение.
 
Петаня откри за гостите, но малко след това Кастилехо вкара за 1:1.
 
През второто полувреме ситуациите пред двете врати се брояха на пръстите на едната ръка, като в самия край на мача Петаня можеше да спечели поне точката за тима си с късен гол в последните минути на сблъсъка, но до подобно стечение на обстоятелствата не се стигна.
 
 
 
Малко преди срещата да навлезе в добавеното време Сусо получи втори жълт, респективно червен картон и остави тима си с човек по-малко на терена. Това се оказа без каквото и да било значение.
 
Така попадението на Игуаин се оказа многозначително за Милан, който финишира годината под номер 5 в класирането, измествайки Рома. СПАЛ е едва 16-и в таблицата с подреждането.
 
 
КЛАСИРАНЕТО:
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки