Бостън спечели Зимната класика срещу Чикаго

Вижте всички резултати б НХЛ от изминалата нощ

Бостън спечели Зимната класика срещу Чикаго
Давид Пастръняк се отличи с гол и асистенция, а Туука Раск направи 36 спасявания при победата на Бостън над Чикаго с 4:2 в Зимната класика 2019 в НХЛ.
 
Двубоят се игра на открито на университетския стадион "Норт Дам" в щата Индиана пред 76 126 зрители, което го поставя на второ място по посещаемост в историята на Зимната класика. На първо място е срещата между Детройт и Торонто (2:3) на 1 януари 2014 година, която беше посетена от рекордните 104 173 зрители.
 
Патрис Бержерон, Шон Кюрали и Брад Марчанд също се разписаха за тима на Бостън, който печели за втори път в три мача от Зимната класика в НХЛ. Брендън Перлини и Доминик Кахун бяха точни за Чикаго, а вратарят Кам Уорд отрази 32 шайби. Чикаго няма победа в четири участия в Зимната класика.
 
Нешвил пък победи Филаделфия с 4:0 в друга среща от редовния сезон на НХЛ. Два гола реализира Виктор Арвидсон, а по един добавиха Крейг Смит и Роко Грималди. Вратарят на Невшил Юсе Сарос отрази 32 удара и записа втори мач за сезона и шести в кариерата си без допуснат гол.
 
Лас Вегас спечели с 2:0 срещу гостуващия Лос Анджелис с попадения на Брендън Пири и Алекс Тък. Това е четвърта поредна победа за тима. Вратарят Марк-Андре Флюри отрази 17 шайби и записа шести мач от сезона и 54-и в кариерата си без допуснат гол.
 
Срещи от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):
 
Чикаго - Бостън - 2:4
Нешвил - Филаделфия - 4:0
Лас Вегас - Лос Анджелис - 2:0
 
Лидери в отделните дивизии:
 
Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 64 точки, Торонто 54, Бостън 48
Столична дивизия: Вашингтон 51, Кълъмбъс 49, Питсбърг 48
 
Западна конференция
Централна дивизия: Уинипег 52, Нешвил 50, Колорадо 46
Тихоокеанска дивизия: Калгари 52, Лас Вегас 52, Сан Хосе 49

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки