Българи уреждат мач с 10 гола в Малта?

Каре български легионери в Хамрун Спартанс загубиха с 2:8 от лидера Валета, губят 0:5 до 17-та минута

Българи уреждат мач с 10 гола в Малта?
В странен мач участваха четиримата български футболисти в състава на Хамрун Спартанс в 5-ия кръг на малтийското първенство. Отборът на Антон Вергилов, Адриан Олегов, Любомир Витанов и Николай Божов загуби с 2:8 от лидера Валета, но нашите влязаха в историята с истински рекорд, след като още до 17-ата минута вече губеха с 0:5.

Шест от общо осемте гола за Валета вкара местната легенда и национал на страната Майкъл Мифсуд, който оформи хеттрик в рамките точно на 3 минути- в 13-ата, в 14-ата и в 16-ата минута.

Иначе Мифсуд откри резултата в 4-ата, а в 6-ата Райън Фенек направи 2:0. Мифсуд се разписа също така в 57-ата и в 74-ата минута, а бразилецът Дани дос Сантос се разписа в 33-ата минута.

Скандалното поведение на отбора на Хамрун Спартанс беше основна тема в коментарите на запалянковците в интернет-форумите. Българските футболисти в отбора на Хамрун имаха най-ниски оценки, но треньорът така и не смени нито един от тях, пише пък вестник „Малта Таймс“.

Валета е начело в класирането с 15 точки от пет мача, колкото има и Хибърниънс. Хамрун Спартанс пък е на 9-о място с три точки.
В Хамрун Спартанс е и българският треньор Атанас Маринов, който преди началото на сезона беше обявен като технически директор, но в някои интернет-сайтове от Малта беше посочван като помощник-треньор.

В дивизия 1 (второ ниво) Луксол-Сейнт Андрюс постигна победа с 3:1 над отбора на Бирзебуджа, като първите два гола за Луксол бяха български- на несебърлията Трайо Грозев и на пристигналия от колежанските лиги на САЩ младок Румен Кереков.

В Лигата на остров Гозо пък Слави Костенски стартира с победа за отбора на Шагра Юнайтед- 2:1 срещу силния отбор на Шаукия Тайгърс, който привлече бившия нападател на Съндърланд Дийн Шийлдс. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки