Питсбърг разгроми Уинипег и записа осми пореден успех

Детройт победи с 4:3 у дома отбора на Нешвил след продължение

Питсбърг разгроми Уинипег и записа осми пореден успех

Оли Маата и Мат Кълън се разписаха в рамките на само 11 секунди в първия период за разгромната победа на Питсбърг с 4:0 у дома срещу Уинипег в двубой от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Вратарят Мат Мъри спря общо 33 удара за осмия пореден успех за домакините в Лигата.

Попадението за Маата е първо от миналия март насам, а Доминик Саймън също се разписа в полза на Пингиунс. Крис Летанг беше точен в полза на победителите в четвъртата част. Стражът на гостите Канър Халейбюк се отличи с 29 спасени шайби. Отборът на Джетс няма победа в Питсбърг от 2007 година насам.

В друга среща от НХЛ, играна през нощта, Каролина победи с 4:2 у дома състава на Кълъмбъс. Дебютантът Грег Макгег се отличи с попадение и една асистенция в полза на победителите. Майкъл Фърланд, Дуги Хамилтън и Себастиан Ейхо също се разписаха в полза на Хърикейн.

Оливър Бьоркстанд и Артеми Панарин бяха точни за Блу Джакетс във втората третина в рамките на само 25 секунди. Вратарят Къртис Макелхини спря 22 удара за втората поредна победа за Каролина, постигната след четири последователни поражения.

Детройт победи с 4:3 у дома отбора на Нешвил след продължение, а решителният гол беше дело на Дилан Ларкин. Андреас Атанасиу, Томаш Ванек и Тайлър Бертуци също бяха точни за Ред Уингс. Пи Кей Събън, Крейг Смит и Райън Йохансен вкараха попаденията за Предатърс.

Ларкин се разписа за 18-ти път през сезона, докато Йохансен изравни за 3:3 само 77 секунди преди края на третия период.
Далас победи с 2:1 у дома Вашингтон след продължение с две попадения на Тайлър Сегин. Антон Кудобин се отличи с 36 спасявания на вратата на победителите. Ларс Елър отбеляза в полза на столичани.

Резултати:


Анахайм Дъкс – ВЕГАС ГОЛДЪН НАЙТС 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)

Аризона Кайотис – НЮ ДЖЪРСИ ДЕВИЛС 2:3 след дузпи (1:1, 1:1, 0:0)

КОЛОРАДО АВЪЛАНЧ – Ню Йорк Рейнджърс 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)

ДАЛАС СТАРС – Вашингтон Кепитълс 2:1 след прод. (1:0, 0:1, 0:0)

КАРОЛИНА ХЪРИКЕЙНС – Кълъмбъс Блу Джакетс 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)

ДЕТРОЙТ РЕД УИНГС – Нешвил Предатърс 4:3 след прод. (0:1, 2:1, 1:1)

ПИТСБЪРГ ПИНГУИНС – Уинипег Джетс 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки