Сензациите в пресата: Днес е крайният срок Жеферсон да се върне в ЦСКА

Акхисар гони до дупка Костов, Левски съгласни да го продадат, Берое праща Хаджиев за 300 000 евро в Унгария

Сензациите в пресата: Днес е крайният срок Жеферсон да се върне в ЦСКА

Най-интересните теми в българската преса днес, 13 януари 2019 г.:

 

„Тема спорт”: В ЦСКА чакат Жеферсон днес

 

Бранителят на ЦСКА Жеферсон трябва да пристигне в София днес. Клубът обяви в сряда, че той ще закъснее за старта на подготовката и е очакван до края на седмицата. До вчера в ранния следобед левият бек не се бе прибрал в България. Говори се, че Жеферсон не иска да остава на "Армията". Ако бранителят не се върне в София днес, то ситуацията ще напомни на тази преди година с голмайстора Каранга. Звездата тогава закъсня на своя глава и бе глобен. В случай че Жеферсон не пристигне в столицата, той ще бъде очакван директно на лагера в Испания, който стартира от 15-и. Закъснението на левия бек няма как да се харесва на щаба, тъй като ще трябва да наваксва с подготовката. На този пост могат да бъдат използвани също Ангел Лясков (20 г.) и разочаровалият през есента Борис Секулич (27 г.).

Жеферсон е част от тима от точно една година. В този период записа 23 мача в елита, 2 за купата и 4 в Лига Европа. Левият бек пропусна 3 месеца от есенния дял заради контузия в бедрото.

 

„Меридиан мач”: Акхисар гони до дупка Костов, Левски съгласни да го продадат

 

Станислав Костов не е очарован от офертата на Акхисар, но това няма да откаже комшиите от него. Авторитетният вестник „Сабах" твърди, че той е най-сериозната алтернатива пред ръководството на тима за подсилването на състава. Носителят на Купата на Турция за 2018 година е застрашен от изпадане. Освен него комшиите са се прицелили в още двама нападатели - нигерийците Кенеди Игбоананике и Ефе Аброзе. Последният е свободен агент, след като отказа офертата на Хибърниънс да остане в Единбург, но е желан от тимове от Острова. „Сабах" твърди също, че Левски е приел предложението на Акхисар. Сега остава само Станислав Костов да каже „Да", за да се осъществи сделката. Костов замина със „сините" за Кипър, където ще мине цялата зимна подготовка на столичани. Очаква се обаче той да напусне при първата оферта, която го устройва. 

Акхисар записа и още един минус. Тимът бе принуден за развали сделката с Райко Ротман, който уж бе подписал за 2,5 години. Причината за това е, че клубът отказа да му преведе парите по договора, които той искаше накуп още на момента. Костов привлече вниманието на чуждите клубове с отличната есен, която направи, въпреки че Левски изостана сериозно в битката за титлата. Нападателят записа 16 гола в 20 мача и дори си осигури повиквателна за националния отбор.

 

„Мериан мач”: Берое продава Хаджиев за 300 000 евро в Унгария

 

Берое е напът да осъществи впечатляващ трансфер. Клубът е на финалната права за продажбата на защитника Камен Хаджиев. Той е пред трансфер в унгарския Академия Пушкаш. За новината потвърди и спортният директор на Берое Валентин Грудев. По непотвърдена от клуба информация сделката ще бъде на стойност 300 000 евро, което е впечатляваща сума за родните стандарти.

27-годишният футболист ще пътува днес за Унгария, а утре ще трябва да премине медицински прегледи и да финализира своя трансфер. Хаджиев е в Берое от 2017 година, а оттогава е и твърд титуляр в редиците на Александър Томаш. Добрите изяви на защитника му спечелиха и повиквателна за националния отбор, но той все още не е записал официален мач за представителния ни тим. 

 

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки