Звонарьова се справи и с Ана Иванович в Доха

Сръбкинята пред сигурно отпадане от "Мастърс"-а

Вера Звонарьова постигна втори пореден успех на заключителния турнир от сериите „Мастърс” в Доха, този път над сръбкинята Ана Иванович с 6:3, 6:7, 6:4 . Рускинята показа изключителна воля и желание за победа като се бореше за всяка една точка. Първият сет бе решен от един пробив в полза на Звонарьова, която като цяло показа по-добър сервис и заслужено се оттегли за почивка с преднина.

Втората част бе далеч по оспорвана. Сръбкинята стабилизира отиграванията си и поведе сравнително бързо с 5:2. В този момент Звонарьова се мобилизира и изравни със серия ефективни отигравания. При 5:3 в своя полза Иванович дори пропусна и 3 сетбола. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Иванович се наложи със 7:5 точки.
Решителният трети сет премина под доминацията на Звонарьова, която поведе с 4:1, а след това нямаше проблеми да задържи преднината си.

По този начин Звонарьова си осигури участие в следващата фаза, докато шансовете на Иванович след две загуби изглеждат минимални. Както е известно Иванович вчера загуби от световната номер 1 Йелена Янкович, а Звонарьова победи Светлана Кузнецова в два сета.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки