Марица стартира 2019-а с гостуване в Шампионската лига

Пловдивчанките в битка за първи успех в комерсиалния турнир

Марица стартира 2019-а с гостуване в Шампионската лига
Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) ще изиграе днес първия си официален мач за новата 2019-а година. Маричанки гостуват на вицешампиона на Германия Алианц МТФ (Щутгарт) в търсене на първа победа в третия си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят е днес, 23 януари, от 20:00 ч. (българско време) в зала „ШАРена”.
 
Марица направи добра подготовка за мачовете през втория полусезон. Момичетата на Иван Петков изиграха пет контроли със силни съперници в Турция и Румъния. Маричанки се изправиха срещу отборите от турския волейболен елит Галатасарай (Истанбул) и Камеролу Бейликдюзю (Истанбул), както и срещу румънския шампион и участник в Шампионската лига КСМ Букурещ (Букурещ), с който жълто-сините изиграха три контроли.
 
Срещата е от третия кръг в Група А на Шампионската лига. Преди това Марица загуби първите си две срещи срещу френския шампион Безие (Безие) като гост и световният и европейски клубен шампион ВакъфБанк (Истанбул) в зала Колодрума в Пловдив. 
 
Шампионките на България продължават да вървят без загубен гейм в първенството и нямат загуба в шампионата от 14 ноември 2015 г. Жълто-сините ще започнат втория полусезон в Националната волейболна лига в понеделник, 28 януари, от 16:00 б.в. срещу Левски (София) в зала Люлин. Двубоят по програма трябваше да се играе в петък, но беше отложен заради мача с германския отбор. Основната цел на тима през този сезон, освен защита на титлата в НВЛ и Купа България, е победа в груповата фаза на Шампионската лига. Шампионките за втори път участват в груповата фаза на турнира. За първи път те започнаха директно в групите на най-силния европейски клубен турнир в женския волейбол.
 
Алианц МТФ (Щутгарт) започна добре участието си в Група А на Шампионската лига. Вицешампионът на Германия спечели изненадващо гейм при гостуването на ВакъфБанк. Във втората си среща от груповата фаза момичетата на Йоаннис Атханасапулос победиха чисто френския шампион Безие у дома. В класирането до момента лидер е ВакъфБанк с пълен актив от 6 точки, втори е Алианц МТФ с три точки, трети е Безие също с три, а Марица е на последното четвърто място без спечелена точка.
 
Повече от перфектно стартира сезона за Алианц МТФ, който е лидер в Първа Бундеслига с 34 точки и все още е непобеден. Отборът от Щутгарт се класира и за финала за Купата на Германия срещу Шверинер (Шверин), който е актуалният шампион на Германия. Марица игра срещу Шверинер през 2015-а година в турнира за Купата на ЦЕВ. Актуалният съперник на пловдивчанки също е свързан с отбора. През сезон 2012-2013 бившото либеро на Марица Ивелина Монова направи трансфер от Марица в Алианц МТФ и игра един сезон за германките.
 
Въпреки силното си представяне в Германия, Алианц МТФ все още не е печелил Първа Бундеслига. Отборът е носител на Купата на страната три пъти през 2011, 2015 и 2017 години. Веднъж е носител на Суперкупата през 2016 година.
 
Съперникът на Марица има сериозен брой чужденки – цели 9. Прави впечатление на силното американско присъствие, които са повече от половината от чужденките – 5. В състава има още представителки от Бразилия, Унгария, Финландия и Холандия.
 
Съдии на двубоя тази вечер ще бъдат Саня Миклошич от Словения и Алексей Пашкевич от Русия.

 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки