Хървати сравниха Алберт Попов с Ивица Костелич (СНИМКА)

Всеки говори за невероятния българин, пишат балканците

Хървати сравниха Алберт Попов с Ивица Костелич (СНИМКА)
Алберт Попов е български скиор, който със стартов №71, успя да се нареди 5-и след първия манш на слалома на Световната купа в Кицбюел.
 
Феноменалния му поход продължи и го нареди 9-и в крайното класиране. Подвиг в историята на ските! Така започва материалът за българската звезда в алпийските ски на хърватско издание. 
 
„След първото спускане на слалома в Кицбюел мнозина смятаха, че може да станем свидетели на ски-чудото и да се появи по-голяма звезда от Ивица Костелич, който през 2001 г. в Аспен (САЩ) изненада всички и спечели надпреварата.
 
Алберт Попов имаше сензационно придвижване с №71 до 5-ото място, оставяйки след себе си най-добрите - Марсел Хиршер и Хенрих Кристоферсън.
 
Той не успя във втория манш и трябваше да се задоволи с деветото място, но това е най-добрият резултат на 21-годишния българин, който определено ще стане скиор на бъдещето”, продължиха със суперлативите за Аби в хърватската преса. 
 
 
След това от медията припомнят, че Попов се е разминал на косъм от смъртта преди 4 години, когато бе в кола, паднала в 270-метрова пропаст. И въпреки травмите и шока тогава, Алберт е успял да се възстанови и да стигне до такова високо ниво в любимия си спорт.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки