Чардафон с важна победа над Пирин в Гоце Делчев

В среща от 10-я кръг на първенството в А РХГ габровският тим надигра състава на Пирин 94 в Гоце Делчев

Чардафон с важна победа над Пирин в Гоце Делчев

 Много важна победа като гост постигна мъжкият хандбален отбор на Чардафон (Габрово). В среща от 10-я кръг на първенството в А РХГ габровският тим надигра състава на Пирин 94 в Гоце Делчев с 34:29 (17:10) и направи важна крачка към финалната четворка на шампионата.

 
С успеха Чардафон запази третото си място в класирането, като вече има пет точки аванс пред заемащият 5-ата позиция Пирин. Това беше и втора поредна победа за Чардафон от началото на 2019-а година. С актив от 17 точки габровският отбор е на 3-та позиция във временното класиране, само на точка зад втория Добруджа (Добрич) и на 5 от шампиона и лидер Локомотив (Варна), който отнесе като гост НСА с 43:17 (20:10) също в отложена среща от 10-ия кръг. С 15 точки е четвъртият – Спартак (Варна). В 12-я кръг Чардафон ще гостува на Локомотив в Горна Оряховица. Мачът е в неделя (3 февруари).
 
Христо Данаилов и съотборниците му изиграха силно първо полувреме в "Неврокоп Арена" и си осигуриха аванс от седем гола - 17:10. Домакините от Пирин реализираха първото попадение в срещата чрез Димитър Магдалинчев, но след това Чардафон пое контрола върху играта, поведе и започна методично да увеличава аванса си – 2:1, 5:2 и 8:4. Между 15-а и 20-а минута габровският тим записа ударна серия от шест безответни гола и резултатът стана 14:5. До края на полувремето домакините успяха само леко да намалят изоставането си за 10:17 на почивката. През втората част хандбалистите на габровския тим играха умно и успяха да запазят преднината си. Щурмът на домакините в последните 10 минути им донесе само по-почетна загуба – 29:34.
 
Георги Николов изигра силен мач и завърши с 8 попадения на сметката си. По 6 гола реализираха Марио Янчев и Димитър Петков, Христо Данаилов добави 5. За домакините от Пирин 6 гола отбеляза Петър Симеонов, по 5 пъти се разписаха Димитър Магдалинчев и Добри Тунтев. С гол дебютира и новото попълнение в състава на Чардафон - бившият капитан на младежкия национален отбор Павел Данаилов, който сподели след срещата: 
 
"Играхме много добре и в нападение, и защита. През целия мач водихме. Съперникът ни се опита да обърне в своя полза развоя на събитията, но не се получи, тъй като ние бяхме по-подготвени и играхме здраво в защита. Радвам се, че съм в състава на Чардафон и под ръководството на Христо Данаилов, който ме познава много добре - бил ми е треньор в Добруджа (Добрич) и в националния отбор. Посрещнаха ме много топло и си личи, че отборът е сплотен и има колектив. Надявам се да оправдая гласуваното доверие и ще дам всичко от себе си, за да покажа всичко на което съм научен в мачовете, който ни предстоят. Завръщам се в игра след лекуване на неприятната контузия, но вече се чувствам много добре и съм готов за нови битки с мъжкият хандбален тим на Габрово".
 
sport-gabrovo.com
Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

Нургюл с реми в предпоследния кръг на Турнира на претендентките (ВИДЕО)

Българката измъкна половин точка от трудна позиция

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки