Топ 10 на най-добрите млади чужденци в Серия „А”

Електронното издание „Channel 4.com” направи поредната си класация за топ 10 в италианския футбол. Този път тя се отнася за най-добрите млади чужденци в Калчото.

Топ 10 на най-добрите млади чужденци в Серия „А”

Електронното издание „Channel 4.com” направи поредната си класация за топ 10 в италианския футбол. Този път тя се отнася за най-добрите млади чужденци в Калчото.В момента в италианското първенство играят не един и двама млади и обещаващи легионери, като на първо място в своеобразната ранглиста изданието е класирало младата бразилска звезда на Милан Алешандре Пато.

Ето и всички играчи, които намериха място в класацията:

10. Жереми Менес (Франция и Рома)
Страхотен полузащитник, който не се страхува да поема инициативата във важните моменти за своя отбор. Той притежава скорост, контрол върху топката, които са в разрез с младостта и опита му. Въпреки неоспоримия му талант, с изявите си той трябва да показва повече постоянство.

9. Сократис Папасдопулос (Гърция и Дженоа)
Бранителят на Дженоа се отличава със здравината и спокойствието си и играе ключова роля за успеха на своя тим през този сезон. Според мнозина 20-годишният играч има всички шансове да стане един от най-добрите бранители играли някои в Серия „А”.

8. Здравко Кузманович (Сърбия и Фиорентина)
Опорният полузащитник върши изключително много работа в средата на терена за своя тим и в последната година се превърна в основен двигател за Фиорентина. Той премина при „виолетовите” през януари 2007 година от отбора на Басле за 3 милиона паунда.

7. Стефан Раду (Румъния и Лацио)
Изключително талантлив бранител, който се превърна в едно от откритията на Лацио през този сезон. Той дойде в тима на „орлите” през януари 2008 година и може да играе, както като централен бранител, така и като ляв бек.

6. Симон Кяер (Дания и Палермо)
Младият бранител на Палермо е твърд титуляр за тима си, въпреки че е само на 19 години, а вече получи и първата си повиквателна за мъжкия национален отбор на Дания. Това е младок, който се отличава със страхотен усет за пласиране и голяма сила и именно те го превърнаха в желан играч от мнозина европейски грандове.

5. Едисон Кавани (Уругвай и Палермо)
„Матадорът” успя да отбележи попадение още в дебюта си за Палермо през март 2007 година, но така и не успяваше да се наложи в тима заради присъствието на бразилеца Амаури. Сега, когато той е в Ювентус, 22-годишният уругваец се превърна в основен голмайстор за Палермо през този сезон.

4. Мауро Сарате (Аржентина и Лацио)
Може да изглежда дребен, но има физика и сърце на лъв, а за капак се намира в невероятна форма за Лацио през този сезон. С изявите си той буквално се превърна в герой за тифозите на „орлите”.

3. Алексис Санчес (Чили и Удинезе)
20-годишният нападател от Чили се превърна в откритието за Удинезе и може да играе на всяко място в атаката и се представя стабилно и като полузащитник. „Момчето – чудо”, както го наричат в Италия се откроява като много интелигентен футболист със страхотен пас и поглед върху играта.

2. Марек Хамсик (Словакия и Наполи)
Бившият полузащитник на Бреша е несъмнено най-добрият играч на Наполи, отличаващ се от останалите си колеги с невероятна скорост, техника и реализаторски нюх. Въпреки че само на 21 години словакът е свързван с трансфери в някои от най-големите клубове в Европа.

1. Алешандре Пато (Бразилия и Милан)
„Патокът” е просто невероятен за Милан през този сезон и просто не може да спре да бележи. Според критиците той е може би най-добрият млад нападател в света, въпреки че е само на 19 години.

Вече никой не иска в Левски

Това ръководство не може да привлече на „Герена" футболисти дори и от средна ръка

Коравосърдечието на Шумахер ще направи от Себастиян Фетел шампион

Дали лошият късмет и неслуката спъват най-бързия пилот с най-бързия болид във Формула 1?

Повреда в кормилото убила Професора на картинга

Мъка и траур потопиха писта "Дракон" край Калояново, където в петък следобед загина двукратният републикански шампион по картинг Даниел Кисимов - Ечо. Той се заби със своя карт в предпазната ограда от автомобилни гуми и издъхна на път за болницата в Пловдив

Защо Вълка захапа Левски

Сираков май си разчиства пътя за връщане на Герена

Цял национален отбор от контузени и "забравени" пропуска световното

Вижте имената, които по една или друга причина бяха лишени от възможността да играят за страните си на Мондиал 2010

"Сините" нападатели с дървени крака в Европа

Зад граница Иванков има повече голове от Наско, Гиби и Гонзо

Левски и ЦСКА слагат край на живуркането

Първенството, за което ЦСКА и Левски искат по-бързо да забравят, е на финалната си права. Двата клуба, които имат общо 57 титли на България, този път се впуснаха в люта битка за... място в евротурнирите

Майкъла: ЦСКА - отбор без ниво

Защо да сменяш треньора, когато си шампион с него и играеш добърфутбол?

Немотията цапардоса Левски и ЦСКА

Големите отбори се отказаха да купуват играчи, малките карат на пост и молитва

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки