Сензациите в пресата: Франк Лампард следи млада звезда на ЦСКА

Трансфер на Станислав Костов пак на дневен ред, Фалшива оферта спъвала трансфера на Кардосо в Ботев Пд

Сензациите в пресата: Франк Лампард следи млада звезда на ЦСКА

Най-интересните теми от българската преса днес, 2 февруари:

 

„24 часа”: Франк Лампард следи младата звезда на ЦСКА

 

Английският Дарби Каунти е хвърлил око на юношеския национал на ЦСКА Валентин Антов. Племенникът на Анатоли Нанков е твърд титуляр в последните мачове на "червените" и дори направи дебют в евротурнирите. Антов бе определен и за най-добър млад футболист в България в последната класация. Мениджър на Дарби Каунти е легендата Франк Лампард, който вече проучва нещата около българина. В момента Дарби води битка за промоция във Висшата лига. Тимът заема едно от местата, които дават право на участие в плейофите след редовния сезон. Към този момент първите две места се държат от Лийдс и Норич. В зоната за плейофите освен Дарби Каунти са още Шефилд Юнайтед, Уест Бромич и Мидълзбро.

Мидълзбро също се интересува доста сериозно от Валентин Антов, като дори са пращали оферти за него, но те са били отхвърляни от ЦСКА.

 

„Тема спорт”: Трансфер на Станислав Костов пак на дневен ред

 

Трансфер на нападателя Станислав Костов отново може да излезе на преден план за Левски. Причината е, че с привличането на Валери Божинов сините ще разполагат с четирима играчи на върха на атаката - в състава са още Серджиу Буш и младокът Илия Димитров. Интерес към румънеца липсва, а пък Димитров може най-много да бъде преотстъпен. Така че няма да е изненада, ако голмайсторът на сините Костов смени клубната си принадлежност. Той вече отхвърли няколко оферти от Турция, отказал е и предложение от Кипър. Благоевградчанинът заяви, че няма нищо против да остане на „Герена" до лятото, ако не го поиска по-качествен отбор. През есента той реализира 16 гола в 20 шампионатни мача. 

Левски пък не е в изгодна позиция при преговорите с Галин Иванов. 30-годишният национал ще се раздели със Славия в началото на следващата седмица. Днес той се прибира в София и ще се срещне с изпълнителния директор на сините Павел Колев. 

От футболистите в Първа лига в полезрението на сините са двама от Берое - защитникът Иван Бандаловски и халфът Мартин Райнов. Желан от Левски е и бранителят на Ботев Пловдив Кристиан Димитров. Той обаче засега не желае да сменя екипите по време на зимната пауза.

 

„Тема спорт”: Фалшива оферта спъвала трансфера на Кардосо в Ботев Пд

 

Изпълнителният директор на Ботев Пд Иван Йотков разкри интересна ситуация около преговорите с бразилския бек Кардосо. Той обяви, че на защитника е била пратена фалшива оферта от името на жълто-черните, и сподели защо преговорите са се проточили толкова много.

"Не считаме за разумно да се разпиляват непремерено много средства за комисиони, заплати и обезщетения. Лошото е, че в хода на разговорите се натъкнахме на изненада – на футболиста е била представена оферта от наше име, която ние не сме изпращали. Но в крайна сметка договорихме доста по-добри условия за клуба. В крайна сметка в случая мисля успяхме да защитим интереса на Ботев. Това е най-важното, а останалото е в процес на изясняване. Няма да допуснем клубът да бъде поставян под натиск", коментира Йотков.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки