Обрат! Кобрата фаворит за следващ съперник на Джошуа

Еди Хърн в безизходица, готов на екстремни варианти

Обрат! Кобрата фаворит за следващ съперник на Джошуа
Кубрат Пулев изглеждаше до скоро най-нежеланият и най-малко вероятен съперник за скорошна битка със световния шампион в тежка категория на професионалния бокс Антъни Джошуа. Изглежда обаче нещата ще претърпят пълен обрат и българинът може да се превърне в основен кандидат  за опонент на британеца още в първия му мач през 2019 г.
 
Причината се крие във факта, че до момента преговорите на Еди Хърн за съперник на Джошуа изобщо не вървят по план. Най-голямото желание на шампиона и неговия екип е обединителен мач с Дионтей Уайлдър. Той обаче иска първо да направи реванш с Тайсън Фюри. Така и опцията Фюри отпада. Интересното е, че в застой са и преговорите с други двама, които изглеждаха сигурни опции - Дилиан Уайт и Джарел Милър.
 
Така изведнъж в списъка на промоутъра Еди Хърн Пулев е заел челна място като човекът, който да спаси шоуто, твърди "World Boxing News".
 
Стадион "Уембли" е резервиран за 13 април с идеята тогава да бъде изигран първия за годината двубой на Джошуа. Ако Хърн реши да се придържа към този план, то Пулев ще има 11 седмици време за подготовка. Ако това не се случи и мач през април няма, то за Джошуа остават варианти през май или юни, за когато опции остават Кобрата и Джилиан Уайт.
 
Официална новина трябва да има следващата седмица. Уайлдър и Фюри със сигурност са аут от сметките, а при Уайт и Милър нещата отиват към подобна развръзка.
 
Уайт вече нееднократно заяви, че има нужда от 14 седмици за подготовка, което го вади от мач през април. При Милър пък проблемът са парите. Той твърди, че е получил оферта да играе американски футбол.
 
"Какво, ако ви кажа, че имам оферта от отбор в НФЛ. Ако този мач с Ей Джей не се състои, ще играя футбол за повече пари. Тогава няма да дам и цент на проклетите промоутъри. Започва да ми писва от алчността в спорта от промоутърите, които не получават ударите", каза наскоро Джарел.
 
От лагера на Джошуа ще изчакат Милър още няколко дни, но всичко това остава Хърн без опонент за своята звезда, а Джошуа може да изкара цели 9 месеца без сблъсък на ринга.
 
Така Пулев излиза напред като много логичен избор. Причината се крие в това, че българинът е задължителен претендент на IBF и така или иначе в бъдещ момент Джошуа трябва да се изправи срещу него. Дали обаче от щаба на българина биха се съгласили на такъв бой, уговорен в последния възможен момент не е много ясно.
 
Както е известно, сблъсък Джошуа-Пулев трябваше да има през октомври 2017-а, но тогава Кобрата получи контузия и двубоят пропадна, а неговото място зае Карлос Такам.
 
В същото време от САЩ продължават сигналите, че новите промоутъри на Пулев от Top Rank се опитват да му уредят мач с шведа Роберт Хелениус на 23 март. 

 

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки