Два турски екипажа катастрофират, Илиев води убедително колоната

Два турски екипажа - Ейтан Халфон/Седат Бодстанджъ (Форд Фиеста R2) и Нербил Ебил/Гюрол Онур (Мицубиши Лансър Ево 9) катастрофираха в два последователни специални етапа от автомобилното Манабол Рали Сливен.

Два турски екипажа катастрофират, Илиев води убедително колоната

Два турски екипажа - Ейтан Халфон/Седат Бодстанджъ (Форд Фиеста R2) и Нербил Ебил/Гюрол Онур (Мицубиши Лансър Ево 9) катастрофираха в два последователни специални етапа от автомобилното Манабол Рали Сливен. Катастрофата на Халфон и Бодстанджъ е станала след преминаването на междиннана контрола номер 1, след което каращите след Халфон екипажи - Георги Василев/Красимир Механджийски и Тескан Дафидан/Светлан Радев, първи са спрели и са извикали медицинската помощ. 

Двамата турски състезатели са излезли от своя Форд без драскотина, но са били закарани по спешност в болницата в Котел, където са преминали обстоен медицински преглед. Състоянието им е стабилно, според изявления на директора на състезанието Тодор Чанев. Вторият турски екипаж - Нербил Ебил/Гюрол Онур са катастрофирали на следващата скоростна отсечка (Стара река 1, 19.95 км), за щастие също без проблеми за екипажа. Техният автомобил обаче се смята за тотално бракуван. Това е третия състезателен инцидент в рамките на четири специални етапа, след като снощи по време на скоростния етап Сливен 1 Георги Лазаров и Динко Георгиев катастрофираха, удряйки своя Ситроен Саксо в дърво край алеите на парка Юнак в Сливен. 

Междувременно екипажът на Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Виваком Рали Тим, Шкода Фабия S2000) продължава да води в класирането и на трите отделни състезания, които са части от Мабанол Рали Сливен. Той води на екипажа на Петър Гьошев/Димитър Спасов (Престиж Рали Тим, Пежо 207 S2000) с 19.4 сек, и с повече от минута и половина на Тодор Славов/Добромир Филипов (БулБет Рали Тим, Рено Клио R3). 

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки