Овечкин с гол №650 в кариерата си, носи победа на Вашингтон

Вижте всички резултати в НХЛ от изминалата нощ

Овечкин с гол №650 в кариерата си, носи победа на Вашингтон
Алекс Овечкин вкара 650-ия гол в кариерата си, а Брейдън Холтби спаси 40 удара за победата на Вашингтон с 3:2 срещу Торонто в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).
 
С този успех шампионите се доближиха на две точки от лидера в Столичната дивизия Ню Йорк Айлъндърс, който загуби като гост на Едмънтън след продължение.
 
Том Уилсън вкара гол и подаде за още един, а Брет Конъли също се разписа за шампионите, които спечелиха поредни мачове за първи път от две седмици насам. Андреас Йонсон и Джон Таварес пък бяха точни за отбора на Торонто, който загуби два поредни мача и остана на четири точки от втория в Атлантическата дивизия - Бостън.
 
Конър Макдейвид вкара в продължението за крайния успех с 4:3 на Едмънтън срещу Айлъндърс, а по-рано добави и асистенция за прекратяването на серия от пет поредни загуби на Ойлърс. Нюйоркчаните все пак запазиха първото си място в Столичната дивизия, а и освен това водят с шест точки на третия Питсбърг. Пенс отстъпиха с 0:4 срещу Сан Хосе, след като Томаш Хертел вкара два гола през първата третина и Мартин Джоунс спаси 26 удара на вратата на Шаркс, които са само на точка от лидера в Тихоокеанската дивизия Калгари.
 
Тампа Бей спечели осмата си поредна победа в НХЛ след 2:1 над дивизионния съперник Бъфало, с което Лайтнинг записаха 98-та си точка през редовния сезон. Никита Кучеров пък вкара 30-ия си гол за сезона и достигна границата от 100 точки в рамките на един сезон, като го направи най-бързо от 1996/1997 насам, когато такова постижение записа легендата Марио Лемьо.
 
Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:
 
Торонто - Вашингтон - 2:3
Флорида - Каролина - 3:4
Ню Джърси - Отава - 4:0
НЙ Рейнджърс - Минесота - 1:4
Питсбърг - Сан Хосе - 0:4
Монреал - Филаделфия - 5:1
Тампа Бей - Бъфало - 2:1 след дузпи
Нешвил - Лос Анджелис - 2:1
Далас - Сейнт Луис - 5:2
Едмънтън - НЙ Айлъндърс - 4:3 след продължение
Ванкувър - Аризона - 2:3 след продължение
 
Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 98 точки, Бостън 80, Торонто 76
дивизия Метрополитън: Ню Йорк Айлендърс 77, Вашингтон 75, Питсбърг 71
 
Западна конференция:
Централна дивизия: Нешвил 77, Уинипег 76, Сейнт Луис 69
Тихоокеанска дивизия: Калгари 81, Сан Хосе 80, Лас Вегас 69

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки