Красен Кралев участва в годишния симпозиум на WADA

Министърът с покана от вицепрезидента на МОК Угур Ерденер

Красен Кралев участва в годишния симпозиум на WADA
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в 15-ото издание на годишния симпозиум на Световната антидопингова агенция (WADA).
 
Българският спортен министър бе поканен на форума лично от вицепрезидента на Международния олимпийски комитет Угур Ерденер, който е член на Управителния съвет и Изпълнителния комитет на WADA. Събитието се провежда в Конгресния център в  Лозана (Швейцария). 
 
По време на посещението си в Лозана Кралев проведе редица срещи на високо ниво и посети централата на Международната федерация по борба, където обсъди с президента й и член на Изпълкома на МОК Недад Лалович кандидатурата на България за домакин на Световно първенство за мъже и жени през 2023 г. 
 
Симпозиумът на Световната антидопингова агенция е основна среща в глобалния антидопингов календар, на която опит и добри практики обменят заинтересованите в борбата срещу допинга страни – представители на правителства, международни федерации, национални антидопингови организации, организатори на големи спортни събития, представители на организации на спортисти и медии, научни изследователи и други.
 
Тази година дневният ред се съсредоточи главно върху Световния антидопингов кодекс до 2021 г. и преглед на международните стандарти за спазването му от подписалите го страни. Бяха обсъдени Международният стандарт за разрешения за терапевтична употреба, Международният стандарт за тестване и разследване, Международният стандарт за лабораториите и Международният стандарт за неприкосновеността на личния живот и личната информация.
 
В рамките на симпозиума бяха дискутирани още последиците от Конвенцията на ЮНЕСКО срещу употребата на допинг в спорта и Антидопинговата Харта за правата на спортистите, която се разработва от Комитета на спортистите на WADA с цел включване на ключови принципи в Кодекса.
 
Специална сесия от форума бе посветена на предстоящия пети Конгрес на WADA, който ще се проведе между 5 и 7 ноември 2019 г. в международния конферентен център в Катовице (Полша). По време на събитието в Катовице се очакват изборите на президент и вицепрезидент на WADA и приемането на изменения в Световния антидопингов кодекс. Очаква се да бъде въведен и новият международен стандарт на WADA в областта на образованието и информацията.

 

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Нургюл изпусна спечелена позиция и записа втора загуба (ВИДЕО)

До края на Турнира на претендентките остават още четири кръга

Местят церемонията по откриването на Париж 2024?

"Стад дьо Франс" може да приеме събитието

Нургюл удържа световната вицешампионка

Българката е 5-а в Турнира на претендентките

Сестри Стоеви втори в Европа, взеха олимпийска квота

Вижте какво споделиха Стефани и Габриела, след като продължиха традицията да играят на Олимпиади

ОБЗОР: Грациите ни с 8 медала от Световната купа в София

Ансамбълът ни със сребро от финала с ленти и топки

Злато и сребро за Стилияна Николова в София

"Арена София" с пълен капацитет за турнира

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки