Красен Кралев участва в годишния симпозиум на WADA

Министърът с покана от вицепрезидента на МОК Угур Ерденер

Красен Кралев участва в годишния симпозиум на WADA
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в 15-ото издание на годишния симпозиум на Световната антидопингова агенция (WADA).
 
Българският спортен министър бе поканен на форума лично от вицепрезидента на Международния олимпийски комитет Угур Ерденер, който е член на Управителния съвет и Изпълнителния комитет на WADA. Събитието се провежда в Конгресния център в  Лозана (Швейцария). 
 
По време на посещението си в Лозана Кралев проведе редица срещи на високо ниво и посети централата на Международната федерация по борба, където обсъди с президента й и член на Изпълкома на МОК Недад Лалович кандидатурата на България за домакин на Световно първенство за мъже и жени през 2023 г. 
 
Симпозиумът на Световната антидопингова агенция е основна среща в глобалния антидопингов календар, на която опит и добри практики обменят заинтересованите в борбата срещу допинга страни – представители на правителства, международни федерации, национални антидопингови организации, организатори на големи спортни събития, представители на организации на спортисти и медии, научни изследователи и други.
 
Тази година дневният ред се съсредоточи главно върху Световния антидопингов кодекс до 2021 г. и преглед на международните стандарти за спазването му от подписалите го страни. Бяха обсъдени Международният стандарт за разрешения за терапевтична употреба, Международният стандарт за тестване и разследване, Международният стандарт за лабораториите и Международният стандарт за неприкосновеността на личния живот и личната информация.
 
В рамките на симпозиума бяха дискутирани още последиците от Конвенцията на ЮНЕСКО срещу употребата на допинг в спорта и Антидопинговата Харта за правата на спортистите, която се разработва от Комитета на спортистите на WADA с цел включване на ключови принципи в Кодекса.
 
Специална сесия от форума бе посветена на предстоящия пети Конгрес на WADA, който ще се проведе между 5 и 7 ноември 2019 г. в международния конферентен център в Катовице (Полша). По време на събитието в Катовице се очакват изборите на президент и вицепрезидент на WADA и приемането на изменения в Световния антидопингов кодекс. Очаква се да бъде въведен и новият международен стандарт на WADA в областта на образованието и информацията.

 

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки